Kiválasztották a XII. Pannon Bormustra legjobb borait

Kiválasztották a XII. Pannon Bormustra legjobb borait - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Kiválasztották a XII. Pannon Bormustra legjobb borait

Végeredményt hirdettek a XII. Pannon Bormustrára jelentkezett borok között: összesen tizenöt vörös, tizenöt fehér és tizenhárom édes csúcsbor készítője vehette át az elismerést jelző oklevelet csütörtökön a Budai Gourmet fesztiválon. Idén először legjobb vétel kategóriában is hirdettek győztest, emellett három különdíjas bort is választottak.

Májusban ismert nemzetközi borítészekből és hazai szakemberekből álló nyolctagú zsűri választotta ki a csúcsborokat és a különdíjasokat Pannonhalmán. Az eredményt a fővárosi Budai Gourmet fesztivál első, szakmai napján jelentették be, péntektől pedig már a gasztronómiai fesztiválra kilátogatók is megkóstolhatják a kiválasztott nyerteseket.
A fehér borok kategóriájának csúcsborai között szerepel például a Kreinbacher Birtok 2007-es Somlóija, Demeter Zoltán pincészetének 2008-as Szerelmi Hárslevelűje és a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok 2009-es Barakonyi Furmintja.

A tizenöt vörös csúcsbor között díjazták például a St. Andrea pincészet 2008-as Merengő Egri Bikavér Superior elnevezésű borát, a Vylan Pincészet 2008-as Pinot Noir-ját és a Pósta Borház 2007-es Kékfrankosát is.

Édes csúcsborok kategóriájában tizenhárom bort választottak. Ezek között szerepel a Tokaj Kikelet Pince 2007-es Tokaji 6 puttonyos Aszúja, a Szepsy Pincészet 2008-as Tokaji Szamorodnija és a Disznókő Birtok 2009-es Furmint Késői Szüret elnevezésű bora.

Idén először a Bormustrára nevezettek közül a Legjobb vétel kategóriában kiválasztották az öt legjobb ár-érték arányú bort. Itt a kétezer forint alatt kapható, legalább ötezer palack mennyiségben előállított borok nyerhettek. A győztesek között van a Béres Szőlőbirtok 2010-es Tokaji Furmintja és a Pannon Tokaj Kft. 2009-es Tokaji Sárgamuskotálya is.

A bormustrán különdíjakat is kiosztottak: a Figula Mihály emlékdíjat idén a Kreinbacher Birtok Somlói 2007 bora, a Gál Tibor emlékdíjat a St. Andrea pincészet Merengő egri bikavér superior 2008 bora kapta. A Chamion-díjas bor a Tokaj Kikelet Pince 2007-es Tokaji 6 puttonyos Aszúja lett.

A csúcsborok részletes listája és a többi díjazott neve is megtalálható a XII. Pannon Bormustra hivatalos honlapján (pannonbormustra.hu).

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés