Magyar borregattát rendeznek a Balatonon

Magyar borregattát rendeznek a Balatonon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Magyar borregattát rendeznek a Balatonon

Magyar borregattát rendeznek júliusban a Balatonon. A szervezők szándéka szerint az eseményre hagyományteremtő szándékkal kerül sor az úgynevezett balatoni biznisz kategóriájú kupaversenyek között. A vetélkedés azonban a magyar borok és borászatok bemutatkozására is alkalmat kínál.

Ezért a szervezők úgy vélik: az idei borregatta a Balaton körüli borászati események főrendezvénye lesz ebben az évben. A július 29-31. közötti kétnapos versenyt úgynevezett yarstic, azaz handicapes rendszerben rendezik, vagyis a gyorsabb hajókat később indítják. Az első napon Balatonkenese-Siófok-Almádi-Balatonkenese útvonalon egy túraversenyre kerül sor, míg a második napon a Balatonfűzfői Yacht Club előtti vízterületen egy pályaversenyt rendeznek. A két futam eredménye együttesen dönti majd el a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által felajánlott vándordíj sorsát - jelentették be a szervezők szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
A verseny megrendezésének ötletgazdája Ember Sándor, a Corso Vino oktatási igazgatója, valamint Kamocsay Ákos, a Hilltop-Neszmély Zrt. (pincészet) főborásza volt. Az MTI kérdésére Farkas Gabriella főszervező elmondta: a versenyre 50 ezer forint nevezési díj ellenében jelentkezhetnek a hajók. Emellett személyenként további 6 ezer forint nevezési díjat is fizetni kell a részvételért. A verseny rendezési költségeiről üzleti érdekekre való hivatkozással nem mondott részleteket a főszervező.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés