Magyarok a világ legnagyobb borvásárán

Magyarok a világ legnagyobb borvásárán - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Magyarok a világ legnagyobb borvásárán

Magyarok a világ legnagyobb borvásárán

Rekordszámú, 39 magyar pincészet mutatta be borait a 320 négyzetméteres magyar standon, a 25. ProWein Düsseldorf borvásáron - tájékoztatott az MTÜ. Magyarország hagyományosan minden évben képviselteti magát a világ legnagyobb borvásárán, a ProWein Düsseldorfon, amely 1994 óta ad otthont a borszakma képviselőinek. Magyarország számára az idei megjelenés különösen jelentős volt, egyrészt, mert hazánk még sosem képviseltette magát közel 40 borászattal a közösségi magyar standon, másrészt, mert most debütált a nemzetközi szakmai- és nagyközönség előtt az új magyar bormárka.

A magyar standon a közönséget 11 mesterkurzus vezette végig a magyar borok világán. Előadott többek közt Tim Atkin Master of Wine, akit számos nemzetközi szaklap a világ egyik legbefolyásosabb borkritikusának nevez. Atkin előadásának témája a magyar bor csúcstermékének számító Tokaji Aszú volt. Emellett olyan témákban vehettek részt mesterkurzuson az érdeklődők, mint „A balatoni borrégió északi és déli partja”, „Tokaj: hagyományok és trendek”, „Jellegzetes magyar fajták”, „Hűvös klímájú borvidékeink” vagy „Villány két arca”.

A hazai gasztronómia is szerepet kapott a standon. Forrai Miklós séf készített borkorcsolyákat a vendégeknek, így a jellegzetes magyar alapanyagokkal és ételekkel is megismerkedhetett a közönség.

Forrás: turizmus.com

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés