Kampány a mangalicafogyasztásért

Kampány a mangalicafogyasztásért - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Kampány a mangalicafogyasztásért

A mangalicahús fogyasztását kívánja ösztönözni az a tavaszi kampány, amit az Agrármarketing Centrum, az Agrárminisztérium és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete közösen szervez.

Erről tartottak sajtótájékoztatót március 26-án a Príma – Mágnáskert Csemegében. A tájékoztatón Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese arról beszélt, hogy a 90-es években a kihalás szélére került a mangalica, mára viszont stabil, 60-70 ezres az állomány, ami dinamikusan növekszik.

A két hete elkezdődött sertéshúskampány részeként külön fókuszálnak a mangalicára, hogy a belőle készült termékeket ne csak a világ topéttermeiben fogyasszák, hanem itthon is.

Kép forrás: https://paleovital.hu/

A kampány keretében kilenc városban, egy hazai üzletláncban és egy áruházláncban kóstoltatnak, valamint a gasztronómiának promóciós videókat készítettek, amelyeket az AMC honlapján és Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy az őshonos zsírsertés a gazdák kitartásának és az állami támogatásnak köszönhetően mára ismét köztudatban van. Különleges minőségét a termékek ellenőrzését garantáló dokumentummal, nyomon követhetőséggel is védik.

Forrás: https://turizmus.com

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés