Egy arany, egy ezüst és hat bronzéremmel tértek haza kézműves sörfőzőink Írország egyik legnagyobb és legrangosabb sörversenyéről.

Forrás: turizmus.com

Sörversenyen nyerni Dublinban – nos, nem kis dolog. A napokban megrendezett Alltech Craft Brews & Food Fair fesztiválon idén először kóstolhattak magyar söröket az ott élők. Magyarországot egy 18 sörcsappal felszerelt standdal képviselték a manufaktúrák. Az ír és más nemzetiségű látogatók elismeréssel, és meglepve kóstolták végig a választékot. Olyan különlegességek közül válogathattak, mint a füstös fekete lager, rozsos füstös India Pale Ale, frissítő komlós világos American Pale Ale, erősen komlózott búza sör, belga típusú savanyú sör és még sorolhatnánk.

Hazánk fiai egy arany, egy ezüst és hat bronzéremmel tértek haza. Hasonló eredményeket más nemzetek több évtizedes, ha nem évszázados tapasztalattal a hátuk mögött érnek el. Nálunk viszont mindössze nagyjából öt éve indult a speciális, kézműves sörök iránti érdeklődés, ami egy 2012-ben hatályba lépő jogszabállyal teljesedett ki. Ez tette lehetővé ezer liter sör házi elkészítését saját használatra.

A verseny után rögtön jelentkezett a szervezőknél a Dublin legnagyobb választékával rendelkező L. Mulligan Grocery nevű pub, ahol már kaphatóak a rendezvényen részt vett sörök.

A nyertes nedűk a következők:
Csupor Sör, (Legenda Sörfőzdében főzött) Bunny Hop - arany érem
Zip's Sörfőzde, Pineapple Saison Noir- ezüst érem, valamint Black IPA- bronz érem
Csupor Sör, (Legenda Sörfőzdében főzött) Tántorgó ParIPA- bronz érem
Legenda Sörfőzde, Horse Juice- bronz érem, Rekettye Sörfőzde, Ravasz Hód - bronz érem.
Horizont Sörök, (Kaltenecker Sörfőzdében főzött) Japán Búza, valamint Flamand Porter- (bronzérem).
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés