Az MT Zrt. ausztriai aktivitásainak eredményeként az osztrák sajtó heti rendszerességgel foglalkozik a hazánkban jelenleg zajló „gasztronómiai forradalommal", amelynek köszönhetően mára a csúcsgasztronómiában is egyre elismertebb a magyar konyha.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Ausztria piacvezető kulináris témájú magazinja, az A la Carte legfrissebb tavaszi számában hétoldalas, exkluzív összeállítás jelent meg, amely bennfentes részletezettséggel mutatja be azt az utat, amelyet a magyar konyha az elmúlt évtizedek pusztaimázsától a Gourmet-nemzet imázsig bejárt.

A részletes történelmi és földrajzi kitérőket, valamint alapos háttér-információkat tartalmazó cikk a magyar konyha nemzetközi trendekbe illeszkedő, ugyanakkor egyedi vonásait mutatja be a – folyamatosan gyarapodó számú – Michelin-csillagos éttermek és a kiváló borászatok példáján. Az étteremajánlókat, pozitív személyes benyomásokat egyaránt tartalmazó írás vélhetőleg sok osztrák olvasóban ébreszt kedvet egy magyarországi kulináris kalandozáshoz. A cikk teljes terjedelemben letölthető és elolvasható az MT Zrt. ausztriai képviseltének honlapjáról: http://at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben.

A Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában gasztro- és turisztikai fesztiválok szervezésétől kezdve, tanulmányutak és üzleti fórumok biztosításán keresztül, az ausztriai magyar éttermekkel való kooperációkig terjedő skálán évente tucatnyi akcióval biztosítja, hogy a hazai gasztronómia csúcsteljesítménye, illetve az elismert agrártermékeink promóciója hozzájáruljon a pozitív országkép formáláshoz.

Az MT Zrt. kulináris tanulmányútjai alapján az ÖGZ szaklap a közelmúltban már foglalkozott a „magyar kulináris forradalommal", amikor a folyóirat szakavatott újságírója Széll Tamás és Bock József példáján keresztül részletesen beszámolt az elmúlt pár évben bekövetkezett változásokról, melyek alapján Magyarország mára a világ gasztronómiai nagyhatalmai között foglal helyet. A cikk a lyoni Bocuse-d'Or világversenyen elért magyar szereplést méltatva kiemeli, hogy a magyar vendéglátás nagy jövő előtt áll. Korábban ugyancsak hasonló hangvételben, turistacsalogató cikk látott napvilágot Ausztria másik meghatározó két gasztronómiai magazinjában: a GUSTO-ban és a Genuss-ban is.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés