A Velencei-tó hagyományos szezonnyitó kulturális fesztiválja idén különleges gasztronómiai kínálatával is csábítja a fesztiválozókat Agárdra, május első hétvégéjén.

Forrás: turizmus.com

Gárdony városa nyolcadik alkalommal rendezi meg kulturális és gasztronómiai fesztiválját Agárd városrész központjában április 30. és május 3. között. Az önkormányzat és a 2015-ben Destillata nagydíjas Agárdi Pálinkafőzde, a régióbeli pálinkafőzdékkel és a Velencei-tó körüli kézműves borokat előállító borpincészetekkel együtt hívja a vendégeket a tóparti fesztiválra.

A hagyományok szerint nagyszabású portékás vásár várja a látogatókat a halas, vadas, boros, pálinkás kiállítók mellett. Az agárdi csónakkikötő körül főzőversenyek, megyei díjugrató verseny, tűzijáték, fesztivál futóverseny, kenutúrák, sárkányhajózás, kerékpáros találkozó lesz, valamint Apródképző program a Pákozdi Katonai Emlékpark támogatásával. A csónakkikötő melletti Napsugár strandon a fesztivál kupák, nyitott sportpályák program keretein belül többek között strandkézilabda, strandfoci, lábtenisz, strandröplabda, kosárlabdatorna hívja az aktív szabadidő eltöltése mellett elkötelezett fesztiválozókat.

A nagyszínpadon fitneszbemutató, sportmodell-bemutató, karate-bemutatót tartanak, ezen kívül néptánc, rock and roll tánc, versenytánc. Az operett műfajt Kossuth-díjas színművésznőnk, Oszvald Marika képviseli, az autentikus cigányzenét ifj. Mága Ernő és népi zenekara. Fellépő vendég a The Bits Beatles emlékzenekar, a Pankastic zenekar, Muck Ferenc és a Swamp, Palya Bea, a Csík zenekar, a Papa Jazz Seven Dixieland, a Besh o droM és a Piramis zenekar.

A Bársony István fotóklub vadászati témájú és természetfotóiból látható kiállítás az agárdi Közösségi Házban, a Velencei-tavi Galériában Kő Pál, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas szobrászművész és Halassy Csilla szobrászművész alkotásait láthatjuk, az agárdi római katolikus templomban pedig az Alborada vegyes kar és az Éneklők kórusa ad koncertet.

A vadételeket a Serpenyős Vendéglátó kínálja: szarvas, vaddisznó, őz, vadnyúl, vadkacsa, fácán található a kínálatban. A rétimajori halastavak pontyait, harcsáit az Aranypont Zrt. hozza.

A gyermekeknek, családoknak délelőttönként 11 órakor nagyszínpadi programokkal is kedveskednek a szervezők. A Nádas mögötti réten ingyenes lovagoltatás a Grand lovasudvarral, kutyás vetélkedők, kutyás játszóház terápiás kutyákkal, kutyaszépségverseny, engedelmességi és őrző-védő bemutató lesz.

A kerékpárokkal érkezőket őrzött kerékpártárolóval várja az Agárdi Popstrand csapata, akik Popstrand Tókörre invitálják a fesztiválozókat. Buszos túrák is lesznek: a Nagy-Kul-Túra szombaton indul és a tó körüli látnivalókkal ismerteti meg a vendégeket, aznap 14 órakor a Dinnyési Halivadék-nevelőbe is busszal látogathatunk el, ahol a halszaporítás rejtelmeibe vezetik be a látogatókat.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés