Magyar borokért álltak sorba Washingtonban

Magyar borokért álltak sorba Washingtonban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Magyar borokért álltak sorba Washingtonban

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i külképviselete is részt vett a 2011. február 12-13. között megrendezett "12th Annual Washington D.C. International Food and Wine Festival"-on. Az évente megrendezésre kerülő nagyszabású nemzetközi bor és gasztronómiai fesztiválon idén az MT Zrt. amerikai külképviselete prospektusokkal és személyes információadással népszerűsítette a magyar borok szekcióját.

A neves magyar pincészetek képviselői hatalmas sikert arattak kiváló boraikkal, a vendégek türelmesen vártak kígyózó sorokban, hogy megkóstolhassák a híres magyar nedűket, melyek megállták helyüket a nemzetközi kínálatban.
A borkóstolót követő napon a kiállítók a washingtoni magyar nagykövetségi rezidencián találkoztak egy kerekasztal beszélgetésen, ahol a magyar borok exportjának felfuttatásáról és az amerikai piacra való behozataláról folytattak megbeszéléseket. Az elképzelések megvalósítása érdekében mind turisztikai mind pedig diplomáciai vonalon folytatódik az együttműködés a borászatokkal. Az Egyesült Államokból érkező vendégek utazásainak legfőbb motivációja az épített örökség mellett a kulturális és történelmi hagyományok megismerése. Az Egyesült Államok hazánk hatodik legfontosabb és az egyik legdinamikusabban fejlődő küldőpiaca. A KSH 2010. évi adatai szerint tavaly 164 ezer amerikai vendég több mint 415 ezer vendégéjszakát töltött el a magyar kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek száma 17%-kal a vendégéjszakák száma pedig 13%-kal haladta meg a 2009-es adatokat.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés