Betyáros disznótor

Betyáros disznótor - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Betyáros disznótor

Laci betyár a villabeli összebútorozás emlékére hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra hívta meg barátait. Voksán Virág, Győzike, Benkő Dániel és VV Olivér a betyár pálinkájával koccintottak a találkozás örömére, majd a felfűtött hangulatban, cigánymuzsikával kísérve nekiláttak az ínycsiklandó disznótoros készítésének.

A házigazda egy talpalatnyi vidéki örömünneppel lepte meg Voksán Virágot, Győzikét, Benkő Dánielt és VV Olivért, akik, bár tudták, hogy disznóvágásra hivatalosak, mégsem számítottak ekkora mulatságra.

„Úgy vettem észre a villában, hogy a lakótársaim ki vannak éhezve egy igazi betyáros lakomára. Megmutattam nekik, hogyan mulat a magyar ”- mondta a jó Laci betyár, aki saját nevével fémjelzett, Kárpátia pálinkájával alapozta meg a jó hangulatot. A malackergetéssel, nótázással, kolbásztöltéssel fűszerezett disznótor a nagy hideg ellenére mindenki tetszését elnyerte, még Olivérét is, aki nagy állatbarátként kezdetben ódzkodott a feladatoktól.

„Imádom az állatokat, így nem igazán fordulok meg disznóvágáson, de Laci betyár miatt most kivételt tettem. Ugyanis ő volt az, aki a múltkor is megalapozta a hangulatunkat az ingujjából előrántott pálinkájával” – mesélte a ValóVilág nagy játékosa, aki, ha teheti, inkább a társaság jókedvéért vállal felelősséget, és a kolbásztöltést másra hagyja.

Olivérrel ellentétben Győzike és Virág nagy elánnal vetették bele magukat a májas és véres hurkatöltésbe. Benkő Dániel pedig vegetáriánusként külön spenótos, sütőtökös, répás kolbászt készített. Az ízletes falatokat a lantművész újabb kupica Kárpátia pálinkákkal hálálta meg és egy „malacdallal”, amelyhez Laci betyár is csatlakozott, így a disznótor egy össznépi, nagy nótázással ért véget.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés