Magyarországot idén hat pincészet és négy kereskedő cég képviselte Hongkong legjelentősebb bor és szeszesital szakkiállításán, a Hong Kong International Wine&Spirits Fair rendezvényen.

Forrás: MTI | 2013. november 14. csütörtök 15:39

A rendezvényen Magyarország a kezdetek óta - a borokra kivetett importvámok 2008-as hongkongi eltörlése óta - jelen van.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) tájékoztatása szerint a november 7-9. között megrendezett borászati seregszemlén megjelent cégek lefedték a teljes hazai spektrumot, minden borvidék és szinte minden jellegzetes hazai borfajta megjelent a kiállítóknál.

A HITA közleménye kiemelte: tavaly 50 százalékkal több magyar bort exportált az ország Kínába és Hongkongba, és a borkivitel tovább növekedhet.

A két ország együtt jelenleg  a magyar borok hetedik legfontosabb exportpiacának számít, a reláció súlya a Lengyelországba irányuló kivitellel egy szinten van. Az ázsiai ország kereskedelmi és logisztikai elosztóközpont szerepe miatt nemcsak Kína, hanem más távol-keleti piacok vevői is felfigyelhetnek a magyar termékekre.

A nemzetközi szakkiállítást a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács 40 országból, több mint 1000 kiállító részvételével, a hatodik alkalommal rendezte meg.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés