LINBRUNN VACSORAEST AZ ELITBOROZÓBAN

LINBRUNN VACSORAEST AZ ELITBOROZÓBAN - 5.0 out of 5 based on 4 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

 

Linbrunn vacsoraest

Szeged, Sóhordó utca 18.

Elitborozó – Osztrák-Magyar Étterem

2013. november 9. 19:00

3900 Ft/fő

Eliborozó Szeged, Osztrák-Magyar ÉtteremA Villányi borvidék egyik új ékessége, a Linbrunn Pincészet már több szegedi rendezvényen megismertette a borait az itteni hozzáértő közönséggel, de vacsoraest keretében még nem ízlelgethettük a figyelemre méltó tételeket. Ezért Papp Jenő étteremvezetővel és Császár Ferenc cheffel összeraktunk egy ígéretes étel-ital sort.

 

 

Kiváló rajnai rizlinggel fogadjuk a vendégeket. Magam nagyon meglepődtem, amikor a Villány-virágosi pincében megkóstoltam a 2011-es tételt, mivel nem a borvidék jellemző bora a rajnai. Ez azonban markáns, karakteres, virágos és ásványos egyszerre, kiváló gondolatébresztő. Ehhez libamáj pástétomot készítünk rizlingmártással. Így aztán gondolunk a november 11-i Szent Márton napra, de arra is ügyelünk, hogy a jó rajnai beépüljön a mártásba is.

A hideg előételt meleg leves követi, mégpedig a borászok ragulevese. Ehhez a gazdag fogáshoz a friss, épp e héten palackozott 2013-as rozét kóstoltatjuk.

A főétel Lucullus marhasült lesz. A kellemesen vastag hússzeleteket egy hétig pácoljuk, majd finoman kisütjük. Az így nyert léből mártást készítünk mazsolával, minigombával, bébirépával és mandarinnal. A köret vadrizs és hercegnő burgonya lesz. Az ínycsiklandozó étekhez tartalmas, gyümölcsös 2013-as portugiesert kínálunk. Az összehasonlítás és a borászat értékeinek bemutatása végett mellé tesszük a 2011-es tételt is. Vizsga állóképességből.

A desszertet is a borhoz hangoljuk. Belgacsokoládé puding lesz áfonya öntettel és ehhez áfonyás íz tónusú 2011-es cabernet sauvignon lesz a kísérő.

A vacsoraesten a részvétel mindössze 3900 forintba kerül vendégenként. Az időpont: november 9-én 19 óra. A pontos érkezés erény.

A házigazda Dlusztus Imre lesz, akit – mondom én – szívesen barangol el mindenfelé a borkultúra bársonyos térképein.

Jegyek elővételben kaphatók a Sóhordó utcai Osztrák-Magyar Étteremben (Papp Jenő: 30/998 3342).

 

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés