Év bortemelője 2013 választás jelöltjei

Év bortemelője 2013 választás jelöltjei - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Nincs, vagy alig van új a nap alatt. A tavalyi jelöltek listáján Áts Károly helyére egy új név került.

Amennyire nem könnyű egy szépségkirálynő választáson objektív, mindenki számára elfogadható döntést hozni, az Év bortermelője választás döntnökei sincsenek sokkal könyebb helyzetben.
Nem vitatva az éppen aktuális jelöltek és győztesek érdemeit, aki valamelyest jártas a magyar borok világában, óhatalanul a nálunk megszokott beltrejességre gondol, de nem akarok sem vádaskodni, sem hangulatot kelteni, hisz be kell látni, mint mindenféle választás során kikerülhetelen az ilyen-olyan személyes elfogultság. Ennek ellenére a Magyar Borakadémia döntését illik legalábnb annyira tiszteltben tartani és elfogadni mint az Alkotmány Bíróságét.

 

Az idei jelölésekről a Magyar Borakadémia számol be:

„Év Bortermelője Magyarországon 2013" – Az idei jelöltek

A Magyar Bor Akadémia idén 23. alkalommal adja át hazánk legrégebbi és legrangosabb borszakmai elismerését. A tavalyi évhez hasonlóan számtalan borász, szakmabeli, étteremvezető, sommelier, chef küldte el javaslatát, valamint a borfogyasztók, borkedvelők egy jelentős része is jelölhetett.
Az eredményt nagyjából lehetett sejteni, hiszen az öt jelölt közül négyen tavaly is versenyben voltak, ám az ötödik borász ismét egy fiatal borász lett. A tavalyi nyertes, Áts Károly helyett egy ifjú egri borász jutott a döntőbe. Úgy tűnik, mára egyre nagyobb elismerést kapnak a fiatal borászok, akik friss és naprakész szakmai tudásuk által segítik a hazai szakmát, hogy megőrizze méltó helyét a világ rangos bortermelői körében.

Lássuk, hogy kik azok a borászok, akikre idén a legtöbb jelölés érkezett. Íme, a névsor ABC sorrendben:

Bolyki János – Egri borvidék
Borbély Tamás – Badacsonyi borvidék
Dúzsi Tamás – Szekszárdi borvidék
Gálné Dignisz Éva – Kiskunsági borvidék
Heimann Zoltán – Szekszárdi borvidék

További részletek!

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés