Forrás: turizmus.com

A 20 éve Magyarországon élő kínai séf, Wang mester egyedi ízvilága immár a budapesti belvárosban is elérhető: szerdán nyit a Mandarin Bistro.

A Petőfi Sándor utca – Pilvax köz sarkán található 28 férőhelyes étterem szakít a kínai éttermek dizájnával, a betérőt inkább egy franciás brasserie-re emlékeztető enteriőr fogadja. Mindez az ízvilágban is tükröződik, a távol-keleti fogások némi csavarral, egyedi tálalással, fine diningos felfogással érkeznek. Az ételek egyszerre bonyolultak és letisztultak, érezhető, hogy megalkotásuknál a séf az ízek egyensúlyára törekszik, és a kínai mellett japán és egyéb távol-keleti alapanyagokat is előszeretettel használ.

A nyitás előtti, a Lucullus Baráti Társaság szervezésében tartott kóstolón az újságírók maguk is megízlelhették többek közt a szezámos kacsahúst, a paradicsomos-gyömbéres levest kínai tésztával és marhahússal, a tésztabatyukat új felfogásban. Az étlapon ezeken felül szerepel többek közt Mandarin kóstoló (Mandarin tekercs, szívkagyló és GuoTie), vaslapos királyrák reszelt gaudával és házi currys-halas Jiao Zi-vel, teriyakis kacsamell kínai articsókával, Gong Bao libamáj házi pitával vagy éppen kókusszal bevont rizstészta sárkánygyümölccsel.

Wang mester másik, zuglói étterme továbbra is üzemel, a séf a belvárosi egységet mondhatni hobbiból nyitotta, célja, hogy meghitt, családias környezetben barátságos ételeket szolgáljon fel, jó ár-érték arányban.

További információ:  www.bistromandarin.hu
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés