Forrás: turizmus.com

A japán és koreai séfek nem engednek a magas minőségből – szögezi le a most megnyílt Yamato étterem vezetője. A Wasabi lánchoz tartozó új hely kínálata messze túlmutat a szusin és a különféle rizstekercseken.

Míg egy távol-keleti gyorsétteremben a szójaszósz, a csirkehús és a rizs minősége többnyire átlagos, egy autentikus japán vendéglőben a séfek csak azzal a bizonyos szójaszósszal és rizsfajtával akarnak főzni, amelyik a legjobb, a japánok ugyanis nem engednek a minőségből. Még inkább vonatkozik ez a többi alapanyagra, főleg a japán wagyu marhahúsra, és a tenger gyümölcseire is. Ráadásul ezek egy részét ma is csak külföldről lehet beszerezni.

Bár a nyugat-európai országokban is érezhető ez az árkülönbség (és egyben a látogatottság, az éttermek elterjedése is) nem akkora mértékben, mint itthon, hiszen arrafelé erősebb a fizetőképes kereslet.

A Yamato magas szintű design-nal, japán sütögető (yakiniku) asztalokkal, hibátlan szervizzel és á la carte elektronikus étlappal próbálja megszólítani a másfajta ázsiai fogásokra vágyó vendégeket – ahogyan a Wasabinál nyolc éve dolgozó szakember fogalmaz. Bár ma már sokkal kiszámíthatatlanabb a forgalom a vendéglátásban, de bíznak benne, hogy egyedi kínálatukkal és stílusukkal erősödhet a kereslet is.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés