A kiváló minőségű magyar boroké, köztük a kisebb, kézműves borászatok nedűié volt a főszerep június 21-ig a Millenárison, a Magyar Ízek Alapítvány „Borfesztiválka" elnevezésű rendezvényén.

Forrás: turizmus.com

A programot megnyitó sajtótájékoztatón Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese, valamint Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára is részt vett.

A magyar borászok egyre komolyabb hírnevet és szakmai elismerést vívnak ki a külföldi borversenyeken, kóstolásokon, hiszen olyan kiváló évjáratok teremnek itthon, amelyek a világ legjobbjai közé tartoznak. Ezért is döntött úgy a Magyar Ízek Alapítvány, hogy idén nyáron a kis, családi, kézműves pincészetek legjobbjait mutatja be a nagyközönségnek, a borok mellé pedig a legkiválóbb magyar sajtokat kóstolhatták a látogatók.

Hazánkban már egyre több a kisebb méretű, de kiváló minőségű bort készítő családi pincészet, akiknek érdemes megismerni és végigkóstolni a termékeit. Ezek közül a Millenáris Parkban több, mint 50 kézműves borászat legjobb borai szerepelnek.

A rendezvény sajtótájékoztatóján Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese elmondta: a turizmus és az agrárium ma már elválaszthatatlan egymástól, ennek egyik legnagyobb kohéziós erejét pedig a borászat, a borkultúra jelenti. – Mindig nagy örömünkre szolgál a Magyar Ízek Alapítvány rendezvényein megjelenni, hiszen kiváló alkalmat jelent, hogy a hazai mezőgazdaság termékeit népszerűsíthessük. Ebből a szempontból különösen fontosak az olyan események, mint a Borfesztiválka, hiszen itt végre lehetőségük van a kisebb, kézműves borászatoknak is bemutatkozni, ismertséget és elismertséget szerezni.

Ehhez a gondolatmenethez csatlakozott Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára, aki hozzátette: minden olyan rendezvénynek létjogosultsága van, ahol a termelő és a fogyasztó közvetlenül találkozhat egymással. Különösen akkor, amikor a helyi termékek, a helyi termelők a főszereplők.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés