A Pezsgő szalon programsorozatának június 20-i, szombati eseménye volt a Nagy Pezsgő Kóstoló a budapesti Corinthia Hotelben. Közel negyven kiállító mutatta meg a sétáló jeggyel érkezőknek termékeit, délután pedig mesterkurzusokat rendeztek.

Forrás: turizmus.com

A tokaji pezsgőkét Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezetője tartotta. Hat pincészet tételein keresztül prezentálta a hallgatóságnak a Hegyalja új törekvéseit. Alig egy évtizede figyeltek fel a borszeretők a száraz fehérborokra, 2010 óta pedig egyre több tradicionális készítésű tokaji pezsgő hívta fel magára a figyelmet. A 2009-es évjáratban jelentek meg az első, klasszikus eljárással készült, a magas minőségi igényeknek is megfelelő buborékos italok.

A mesterkurzus résztvevői döntően 2011-es tételeket kóstoltak, a Béres, a Demeter, a Dereszla, a Gróf Degenfeld, a Patrícius, a Sauska pincészetek pezsgőit, amelyek hárslevelű, furmint és muskotály alapborokból készülnek. Legígéretesebb tulajdonságuk az, a borvidékre jellemző ásványosság, amellyel már a nemzetközi piacokon is elismerést szereztek – például a Patrícius Borház aranyérmet hozott el pezsgőjével az Egyesült Államokból.

Mészáros Gabriella vezetésével a kóstolók azt állapították meg, hogy a hegyaljai pezsgőknek nem Champagne-nyal kell vetélkedniük, hanem saját jellegzetességeik alapján kell megtalálniuk a helyüket a piacon.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés