Jubileumi sörfesztivál és csülökparádé Békéscsabán

Jubileumi sörfesztivál és csülökparádé Békéscsabán - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Jubileumi sörfesztivál és csülökparádé Békéscsabán

Tizedik alkalommal rendezik meg június 8-13. között a békéscsabai városi sportcsarnok területén a sörök és csülkök főzőversennyel egybekötött parádéját. Az évente 70-80 ezer látogatót vonzó esemény programjáról kedden tartott sajtótájékoztatót Domokos László, a megyei önkormányzat elnöke, Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, valamint az ízes rendezvény szervezői.

Amint Domokos László hangsúlyozta, az idén 30 fesztivált szerveznek a megye területén, kapcsolódva a Magyar Turizmus Zrt. idei tematikájához. Igyekeznek emelni évről-évre a vendéglátós szakképzés színvonalát, valamint többféle módon szponzorálják a helyi kiemelkedő idegenforgalmi eseményeket, amelyet nem elsősorban támogatásnak, hanem befektetésnek tekintenek.
Róna Iván emlékeztetett rá, hogy a hazai fesztiválok között a gasztronómiaiak a legnépszerűbbek. Az elsõ tíz legnépszerűbb hazai rendezvény között akad már Békés megyei is.
Bora Imre, a sörfesztivál egyik főszervezõje részletesen beszámolt a különösen gazdagnak ígérkező kulturális programcsokorról, amelyre meghívták Chris Normant, a Smokie hajdani frontemberét és színpadra lépnek a hazai könnyűzenei élet sztárjai.
A hagyományokhoz híven a sört 1 literes pintes üvegkorsókból fogyaszthatja a nagyérdemű (ha nincs műanyag pohár, kevesebb lesz a szemét) és készülnek Guinness-rekord kísérletre is: június 12-én este több ezren fognak literes korsóval koccintani Békéscsabán.
Bár az időjárás közbeszólhat, de több ezer vendégre számítanak a határon túlról is. Bár a megye nem túl gazdag magasabb szintű szálláshelyekben, ilyenkor a környező városok, Szarvas és Gyula szállodái, panziói megtelnek, és a falusi turizmusban résztvevő szállásadóknál is kevés már az üres szoba.
Domokos László a Turizmus Panoráma tudósítójának elmondta, a közelmúltban létrehozták a megyei szállásokat áttekintő online rendszert. Igaz, még nem lehet a kisebb házaknál online foglalni, de az érdeklődő legalább összefoglalóan tájékozódhat a címekről, szolgáltatásokról, árakról.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés