Szeptember 9-13. között a budai Vár teraszain immár 24. alkalommal, hagyományos programokkal és újdonságokkal várja a borkedvelőket a Budavári Borfesztivál, az ország legnagyobb borszakmai rendezvénye.

Forrás: turizmus.com

Az idei fesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az „Év Fesztiválbora” szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat, és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Aki már belekóstolt, és aki még nem, egyaránt szívesen látott hallgató szeptember 7-én, a hosszú évek óta népszerű Boregyetemen, amelynek kurzusain elismert szakemberek, naprakész előadásain hasznos információkkal gazdagodhatnak a hallgatók. Idén Tokaj-Hegyalja mutatkozik be a Tokaj Kereskedőház jóvoltából.

Pár Borpár címmel szakmai kóstoló délutánokat hirdetnek szerdán és csütörtökön a programhoz csatlakozó borászok, standjaiknál. A Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai tematikusan kialakított kóstoló útvonalakon várják a vendégeket (bel- és külföldieket egyaránt), hogy könnyebb legyen az ismerkedés a magyar fajtákkal.

A színpadokon a világzene legkedveltebb magyar együttesei, népzene, néptánc, és a jazz teszi felejthetetlenné a Borfesztiválon eltöltött órákat.

Ami a gasztronómiát illeti: az Országkonyha kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. Újdonságként a Nemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak, a „Nemzetek Sajtversenye” standjánál pedig amerikai sajtkülönlegességeket is megízlelhet a közönség. A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel: füstölt ételek, glutén- és tojásmentes Hal & Chips, KOLBice, és bagel.

Az Oroszlános udvarban felállított Butlers Borkvíz Bárban bárki egy gyors regisztrációt követően különböző állomásokon tesztelheti boros tudását, a játék végén pedig megpörgetheti a Borfesztivál szerencsekerekét. Ám számos más program és szolgáltatás biztosít még kellemesebb kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak: hétvégi gyermekprogramok és arcfestés, ingyenes wifi, „Év Fesztiválbora” választás és még sok minden más.

További információ: www.aborfesztival.hu




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés