Jásziványban rendezik augusztus 15–16-án a Szarvasgomba Ünnepet. Itt találták tavaly minden idők legnagyobb szarvasgombáját Magyarországon, az eredetileg 1,3 kg-os különleges példány a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban ma is megtekinthető.

Forrás: turizmus.com

A júliustól decemberig tartó szarvasgombaszezonban most a legízesebb a különleges fűszergomba, ez adja az apropóját a Jásziványi Szarvasgomba Ünnepnek, amely nemcsak komoly szakmai rendezvény, de kellemes és érdekes családi program, ínyenceknek pedig izgalmas gasztronómiai élmény is. A látogatók megismerhetik a szarvasgomba-keresés fortélyait, de a gyerekeknek is rendeznek játékos gombakeresést, lesz szépségverseny a szarvasgomba-kereső kutyák számára, egész napos vásár, koncertek, vetélkedők és kiállítás.

És mivel a szarvasgomba az egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb fűszer a konyhában, így a kulináris örömök is különös hangsúlyt kapnak a rendezvényen. Lesznek bográcsos és grillételek, könnyű saláták és saslik, de emberes marhapofapörkölt is, sőt még a desszert és a kávé is kóstolható majd szarvasgombás változatban. A minőségi gasztronómiai kínálatról Dunst Zsolt grillvilágbajnok és a Centrál Kávéház gondoskodik hagyományos, de izgalmasan felfrissített fogásokkal.

A szakmai előadásokon az érdeklődők hallhatnak a szarvasgomba-termesztés óriási lehetőségéről a Jászságban, a gyűjtésről és természetesen a szarvasgomba konyhai felhasználásáról, előad Cattaneo Graziano, az olaszországi Aranyszakács cím tulajdonosa, a magyarországi Bocuse d'Or verseny állandó zsűritagja.

A rendezvényre a belépés ingyenes.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés