Szeptember 29-e a kávé világnapja, melynek alkalmából számos országban ünneplik az egyik legrégebbi és legnépszerűbb jótékony hatású élvezeti szer fogyasztását.

A kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa számos országában és a tengerentúlon is.

Magyarországon második alkalommal fognak össze a kávés szakma képviselői, és úgy ünneplik meg vasárnap a kávé világnapját, hogy tehetséges, alkotókedvű baristák avatják be a közönséget a „feketeleves"  ízgazdag világába a NU Bor és Bisztronómiában

A filteres és kapszulás gépek, kiegészítők, és persze kiváló minőségű kávék sorakoznak a kiállítók asztalain, a különlegességek a helyszínen megvásárolhatók. Az ismert márkák mellett bemutatkoznak hazai mikropörkölők is, akiknek termékei elsősorban márkafüggetlen kávézókban érhetők el.

Az afrikai termőterületek kávéi hangsúlyosan jelen lesznek a kóstolható választékban, köztük a világhíres etióp Yrgacheffe, de ruandai, zimbabwei, tanzániai és ritkaságnak számító kenyai kávét is megtalálható majd a pultokon. Délután zajlik a látványos Brew Bar Kids bemutató következik az idei barista bajnokok, köztük Horváth Lajos cup tasting világbajnok részvételével. A program a jövő februári KávéBár Bazár rendezvény felvezető eseménye, és egyúttal a 2014. évi országos barista bajnokság beharangozója.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés