Idén is lesz Borfesztivál a Budai Várban

Idén is lesz Borfesztivál a Budai Várban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Idén is lesz Borfesztivál a Budai Várban

Az immár 20. születésnapját ünneplő Borfesztiválon 2011. szeptember 7-11. között 15 ország, 220 borászat és mintegy 5000 különféle bor várja a látogatókat a Budai Vár udvaraiban. Idén Franciaország lesz a Borfesztivál díszvendége.
Az öt nap során a remek borok mellett kulturális csemegék, születésnapi meglepetések, ajándékok és programok sokasága is várja a látogatókat. A nyitó napon a Csík Zenekar lesz a Fesztiválszínpad vendége.

A Borfesztiválon Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, s a hazai termésű nedűk mellett - neves borkereskedők jóvoltából - számos külföldi bort is megkóstolhatnak a bort szertő látogatók.
A Borfesztivál nyitóakkordjaként a kulturális programok kiemelkedő eseménye lesz a Művészetek Palotájában szeptember 2-án hallható Gálakorcert, amelyen az Óbudai Danubia Zenekar, Miklósa Erika, Gulyás Dénes, Szegedi Csaba, a Budapesti Stúdió Énekkara és a Magyar Rádió Gyermekkórusa működnek közre. Az idei koncert egyben ősbemutató is lesz, mivel a koncert második részében hallható Carl Orff: Carmina Burana című művét Cakó Ferenc kiváló és érdemes művész a helyszínen születő homok animációja fogja illusztrálni. A művész kimondottan a Carmina Buránára és erre az alkalomra dolgozta ki homokképeit, amelyek a hatalmas kivetítőn lesznek láthatóak.

A Budai Várban öt napon át közel 50 kulturális és zenei program várja a látogatókat. Az idei évben a figyelem középpontjába a népzene és a néptánc, valamint a francia vendégművészek műsora kerül.

Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Boregyetem idén ismét kétnapos kurzussal várja az érdeklődőket. Szeptember 5-6-án a szakemberek színvonalas, érdekes, borkóstolóval egybekötött előadásain, hasznos információkkal gazdagodhatnak a borbarátok és a tudásukat frissíteni vágyó szakmabeliek is.
2011-ben is lesz VinAgora Sátor ahol az érdeklődők szakemberek segítségével ötven perces turnusokban hat bort bírálhatnak professzionális módszerekkel és így egy órára maguk is borbírává válhatnak. Az öt nap alatt végig kóstolt borok közül a résztvevők bírálatai alapján dől el, hogy melyik nyeri el a „Fesztivál Bora” címet.

Szeptember 10-én a „Szüreti felvonulás – népzene és néptánc gála” színes, látványos, táncos-zenés forgataga régmúlt szüreti mulatságokat idéz fel a Budai Várban.

A gasztronómiai kínálatban sem lesz hiány. A Borfesztivál idén is a hazai alapanyagokra és a vendégország ízeire, valamint tájegységeinek gasztronómiájára épülő kínálatával várja a látogatókat. A Vendégország udvarban a Francia Kapcsolat séfjeinek interpretációjában kóstolhatók majd meg a francia ízek és különlegességek.

Info. www.aborfesztival.hu.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés