Hungarikum borokkal hódítanak a magyar borászok Párizsban

Hungarikum borokkal hódítanak a magyar borászok Párizsban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Hungarikum borokkal hódítanak a magyar borászok Párizsban

Már az első két nap több ezer francia kóstolta meg a magyar borokat azon a párizsi mezőgazdasági kiállításon, amelyen szinte a világ valamennyi meghatározó bortermelő nemzete is ott van. A több mint ezer kiállító portékájáról egy hét alatt több mint hatszázezer vendég mond majd véleményt.

A CBA Kereskedelmi Kft. által üzemeltetett magyar standon 47 magyar élelmiszertermelő 327 terméke mutatkozik be. A február 19. és 27. között nyitva tartó Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás első két napján jól mutatkoztak be a magyar borok.

-  A meglehetősen lokálpatrióta franciák tetszését elsősorban azok a magyar borok nyerték el az első két nap, amelyekhez hasonlók a francia pincészetekben nem készülnek, ezeket a fajtákat igazi különlegességként értékelik a borhoz értő franciák - nyilatkozta az egyik kiállító, a Varga Pincészet vezetője, Varga Bálint. – Alapvetően kétféle vendégünk van: sokan csak vörösbort szeretnének kóstolni, de a legtöbben a speciális magyar fajtákra kíváncsiak. A legnagyobb sikereket a hungarikum Irsai Olivérrel aratjuk, ami behízelgő, intenzív, parfümös illatával és friss, könnyed stílusával meghódítja a zömében francia látogatókat.
Az ínyencek kedvelik a 2008-as évjáratú, palackos érlelésű Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizlinget is. A 2010-es friss, üde rozé enyhe szénsavassága gyakran meghökkenti az érdeklőket.
Tapasztalataik szerint az olyan világszerte ismert magyar „borbrandek”, mint a Tokaji vagy az Egri Bikavér mellett a friss, könnyű és gyümölcsös fehér- és rozéborok és az olyan jellegzetes magyar fajták, mint az Olaszrizling, az Irsai és a Furmint vihetik sikerre a magyar borászatokat az exportpiacokon.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés