Egyházi és Világi Borok Versenye Tóalmáson

Egyházi és Világi Borok Versenye Tóalmáson - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Egyházi és Világi Borok Versenye Tóalmáson

A Gödöllőtől mindössze 35 kilométer távolságra  lévő Tóalmás – bár nem tartozik szorosan Gödöllő környékéhez - szükségét érezte hogy csatlakozzon egy turisztikai egyesülethez, amelynek keretein belül megmutathatja turisztikai értékeit és bemutatkozhat az Utazás kiállításon a GKRTE közös standján.

A település felvállalta az idei Egyházi és Világi Borok Versenyének megrendezését, illetve lebonyolítását is. Idén hatodik alkalommal – Gödöllő, Fót, Mogyoród, Pécel, Nagytarcsa után – Tóalmáson rendezik meg a térség és az ország borászainak közreműködésével a versenyt.

Tóalmás nem tartozik az ismert bortermő vidékek közé, bár családi kereteken belül már az 1800-as évek eleje óta foglalkoznak a vidéken a szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A borversenyt május 15-ig kívánják lebonyolítani. Idén is - hasonlóan a tavalyi évhez - mintegy 100-150 borminta érkezésére számítanak.

Az eredmény, illetve a győztesek kihirdetésre azonban csak július 2-3-án kerül sor, amikor a Tóalmási Fesztivállal egy időben megrendezik a „Kenyér, Bor és a Kultúra    Ünnepét” is. A két nap során 14-15 környező település hagyományőrző csoportjai, gasztronómiája, kézművesei külön utcákban mutatkoznak be, a település színpadán pedig népzenészek és néptáncosok szórakoztatják majd a közönséget.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés