Három sapkát kapott a Costes a Gault Millau-tól

Három sapkát kapott a Costes a Gault Millau-tól - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Három sapkát kapott a Costes a Gault Millau-tól

November 10-én egy ünnepi est keretében mutatták be a Gault Millau Österreich 2011 című kiadványt, mely ausztriai éttermek mellett budapesti helyeket is értékel. A tavaly kimaradt Costes idén bekerült és 17 pontot kapott.

Tavaly a Gault Millau ítészei először jártak Budapesten és több sapkát is kiosztottak. A kiemelkedően jó minőséget, magas színvonalú konyhaművészetet és kreativitást jelentő 2 sapkát (ami pontokra lefordítva 15-16-ot jelent) az Onyxnak, a Babel Delicate-nak és a Fausto"s-nak ítélték oda, míg további nyolc étterem (Alabárdos, Arany Kaviár, Múzeum, Gundel, Csalogány 26, Donatella, Bock, Baraka) 1 séf sapkát érdemelt ki.
Amellett, hogy a szakma természetesen óriási lelkesedéssel fogadta az eredményt, az örömmámorba némi keserűség is vegyült, hiszen a pár hónappal később 1 Michelin-csillagot szerző Costes, az Onyx, a Fuji vagy a kiemelkedő ár-érték arányért járó Bib Gourmand minősítést megkapó 21 és Arcade is kimaradt a kiadványból (hogy csak néhány példát említsünk.) Akkor Karl Hohenlohe, a Gault Millau Österreich kiadója azt nyilatkozta, hogy a gazdasági válság miatt csökkenteniük kellett a tesztelési kiadásaikat, előválogatást végeztek, de megígérte, hogy a 2011-ben „már kicsit másként néz ki a dolog.”
A szerdán bemutatott kiadványban összesen 13 budapesti étterem szerepel a tavalyi 12-höz képest. Nem fordulhatott elő mégegyszer, hogy a Costes ne kerüljön be a listába, mindössze az maradt nyitott, hogy a Gault Millau ugyanúgy látja-e a Ráday utcai étterem teljesítményét, mint a Michelin? Az étteremnek odaítélt 17 pont (3 sapka) azt mutatja, hogy kicsit jobbnak ítélik meg, ez ugyanis lényegében 2 Michelin-csillagnak felel meg. Újdonság a tavalyi évhez képest, hogy az Onyx 16 ponttal felkerült a listára, a Fausto"s pedig a tavalyi 15 pontja mellé begyűjtött még egyet. Új belépő az Arcade és a Café Pierrot is: 15 pontot kaptak, ugyanannyit, mint a Babel, amely így megőrizte a tavalyi eredményét. 2010-hez képest szintén új étterem a listán a Déryné 1 szakácssapkával (14 pont). További 14 pontosak az Arany Kaviár, a Bock, a Csalogány 26 és a Múzeum. A lajstromba bekerült még 13-13 ponttal a szeptembertől új séffel működő 21, illetve a Vadrózsa. (www.diningguide.hu )

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés