Magyar borok Hong Kong-ban

Magyar borok Hong Kong-ban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Magyar borok Hong Kong-ban

Már a száraz furmintot és az egri bikavért is keresték

Az ITD Hungary Zrt. segítségével 33 pincészet mutatkozhatott be a „Hong Kong International Wine and Spirits Fair” –en november 4-6 között, ahol 13.000 nm-en, 62 ország, több mint 500 kiállítója vett részt. A magyar cégek minél jobb piaci pozíciót szeretnének kiépíteni ezen a rendkívül perspektivikus, és ígéretes borpiacon.
Hong Kong az elmúlt években az ázsiai borkereskedelem központjává vált, miután 2008-ban a városállam vezetése eltörölte a borokra kiszabott importvámot. A 7 milliós Hong Kong önmagában is jelentős felvevőpiaca lehet a magyar minőségi boroknak, de a Kínába irányuló közvetítőkereskedelemnek köszönhetően a világ egyik legdinamikusabban fejlődő borpiacához jelenthet belépőt.  A Hong Kong-ból Kínába irányuló borkereskedelem értéke szakértői becslések szerint az évtized folyamán eléri a 870 millió USD-t. Hong Kong és Kína együttesen az ázsiai borpiac 60%-át teszi ki és ezzel a térség rövidesen a világ 8. borpiacává válik.
A piaci liberalizációval együtt az európai mércével néhány éve még gyermekcipőben járó borkultúra is óriási fejlődésnek indult. Több jelentős szaklap indult útjára, a bort és a borfogyasztáshoz kapcsolódó termékeket kínáló szaküzletek száma is jelentősen megnőtt. A fogyasztóknak borismereti képzést nyújtó tanfolyamok telt házzal működnek. Mindezek következtében már fogyasztói szinten is érzékelhető a fejlődés, így a magyar kiállítók meglepetten tapasztalhatták, hogy a tokaji aszún túl már - elvétve ugyan - a száraz furmintot, egri bikavért is keresték a Wines of Hungary standot felkereső látogatók és komoly érdeklődéssel kóstolták végig a hagyományos hazai szőlőfajtákból (kékfrankos, hárslevelű, juhfark) készült borokat is.
Az ITD Hungary kiemelt ágazatként kezeli az árutermelő borászatot. 2006-tól kiegészítő jelleggel, 2007-től pedig már önálló programtervvel segíti a magyar borok és élelmiszerek külpiaci promócióját. Az Ügynökség támogatja a magyar cégek megjelenését a világ legjelentősebb szakkiállításain, üzletember találkozókat szervez, és önálló magyar bemutatók rendezésével ösztönzi a magyar bor- és élelmiszerexport fejlődését.

Bemutatkozó pincészetek:

Béres, Bock, Bott Pince, Chateau Dereszla, Demeter Zoltán, Dobogó, Etyeki Kúria, Gere Attila, Gere Tamás és Zsolt, Hollóvár, Karner Gábor, Királyudvar, Kreinbacher Birtok, Laposa, Malatinszky Kúria, Mészáros Pincészet, Oszvald Lajos, Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Patricius, Ráspi, Takler, Taschner, Tiffán, Tokaj Classic, Tokaj Hétszőlő, Tokaj Nobilis, Tornai, Törley, Vida, Vylyan, Wunderlich.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés