A legváltozatosabb módokon újraálmodott rakott krumplit kóstolhatnak a legnevesebb éttermek kínálatában a Gourmet Fesztivál látogatói május 30. és június 1. között a fővárosi Millenáris Parkban.

Forrás: MTI

A fesztivál célja, hogy bemutassa a hazai gasztronómia jelen állapotának keresztmetszetét. Az élmezőnybe tartozó mintegy ötven étterem, cukrászdák, borászatok, pálinkaházak és egyéb kiállítók mutatkoznak be. Egyedülálló a rendezvény, mert nincs még egy olyan alkalom, ahol ennyi, a gasztronómia élvonalába tartozó étterem mutatkozna be egy helyen - mondta el Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője.

Tavaly már 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 ezer érdeklődő, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a háromnapos rendezvényre.
A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.
A gasztronómia legnépszerűbb résztvevőire irányítva a figyelmet idén kiemelt szerepet kapnak a street food és a Magyarországon működő, legjobb külföldi konyhát vivő éttermek is.
A gasztroszínpadon idén is rengeteg program, hazai Michelin-csillagos séfek és külföldi sztárséfek bemutatói, főzősuli és kóstolók, gyerek-és ismeretterjesztő programok várják a közönséget.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés