A badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredményeként tavaly megszületett a BORTRIATLON rendezvénysorozat, melynek keretében 3 „bortúrával", 3 hónap - 3 hétvégéjére hívják a kalandra vágyókat.

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében második alkalommal kerül sor a borvidék három meghatározó szőlőfajtájának egy-egy tematikus borhétvége keretében való bemutatására. A résztvevő pincéknél május 17-18. között a Szürkebarát túrára; június 7-8. között a Kéknyelű Virágzásra; október 11-12. között pedig a Rizling Vakációra várják a borkedvelő vendégeket. E három rendezvény alkalmával a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett megismerhetik az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget.

A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális, valamint gasztronómiai programokkal várják a látogatókat. Lesz bortotó, zenés borterasz, BARKAS-os birtoklátogatás, római kori ételkülönlegességeket, kézműves sajtokat és egyéb termékeket, vadpörköltet, házi finomságokat lehet majd kóstolni, sőt a vállalkozó kedvű vendégek elkészíthetik saját borukat is.

Mindhárom hétvégén közlekedik a Badacsonyi Régiójáró busz is (szombati napon!), amely a Badacsonyi Borvidék 10 településén keresztül pincétől-pincéig viszi az utasokat. A buszon hosztesz fogadja és kalauzolja a vendégeket, bemutatva a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.

A rendezvényekhez játék is párosul. A vendégek a BORTRIATLON felfedezőút során a részt vevő pincéknél boros címkét, bélyeget  és pecsétet gyűjthetnek. A pecsétgyűjtő füzetet a pincészeteknél vagy a badacsonyi TOURINFORM irodában kaphatják meg a játékosok. Aki három boros címkét, bélyeget vagy pecsétet összegyűjt, kitűzőt kap. Hat boros címke, bélyeg vagy pecsét megszerzése esetén a jutalom egy palack bor.

További érdekes információ található a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület weboldalán (www.badacsony.com).




   

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés