Páratlan 2008 - New Generation-Cabernet Sauvignon 2008 - Olaszrizling 2009

Páratlan 2008 - New Generation-Cabernet Sauvignon 2008 - Olaszrizling 2009 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

GERE TAMÁS és ZSOLT pincészete
Páratlan 2008 - New Generation-Cabernet Sauvignon 2008 -  Olaszrizling 2009

Páratlan…
…mint egy ajándék,
…mint egy élmény,
…mint egy érték,
…mint egy szó,
és mostantól, mint egy BOR.

2010 májusától új családtag jelenik meg a piacon. A már jól ismert classicus Gere Tamás sorozat Cüvée-je mostantól új néven, új formában lesz érhető.
Célunk egy új kategória megteremtése az alapsorozatban. A már jól megszokott klasszikus Bordeaux-i házasítást, egy teljesen új összetétel váltja fel. Nem titkolt szándékunk egy új fogyasztói szegmens megnyerése, melyben a fiatalabb fogyasztók, illetve a könnyedebb bort kedvelők lelkes tábora található.
A PÁRATLAN névre keresztelt 2008-as házasítás egy Kékfrankos alapra épülő bor, melyet további négy fajtával fűszereztünk: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon és Portugieser.
A 2008-as év jellemzői, hogy a rügyfakadás és virágzás később kezdődött, mint 2007-ben. Meleg, párás nyár volt, ami felgyorsította az érési folyamatot. Megfelelő volt a csapadékmennyiség és a napsütés. Korai éréssel számolva koncentrált nagy alapanyagot reméltünk, sajnos a szeptemberi esők visszavetették az érést, egy-egy fajtánál rothadásveszély is keletkezett. A szeptemberi esőket követően meleg és száraz október jött, mely a később érő fajtáknál sok javulást hozott. Összességében szép ősz és jó szüreti lehetőségek adódtak.
A külön szedett, erjesztett és érlelt borokat a palackozás előtt a pincészet fiatal és tehetséges főborásza, Gere Zsolt gondos, éjszakába nyúló kóstolgatása és kísérletezgetése előzte meg.
A házasítás után palackba zárva további egy évet pihent a pince mélyén, várva a pillanatot, hogy pohárba kerülhessen.

Az így kapott összeállítás könnyed, friss, meggy és más piros bogyós gyümölcsök hihetetlen kavalkádja, melyet a hordós jegyek varázsolnak még izgalmasabbá. Ha fokozni szeretnénk az izgalmakat, akkor pohárba töltve meghálálja a pár perces szellőztetést.
Egy bor pincészetünktől, amely páratlan élménnyel ajándékozza meg a fogyasztót.
Kellemes társ a hétköznapokban, sokszínűsége miatt szinte minden étel mellé kiváló.

Májustól keresse partnereinknél, illetve a nagyáruházak polcain.

 

New Generation – Reloaded 2008

Ahogy a Belga is megmondta a Boros című számában:

„Bock Valér, Gere Zsolti! New Generation!
a franciáknak üzenem, hogy legyenek résen a présen, a présen...
mert keményen tolják a fiatalok, a New Generation!” – (Belga – Boros)

Az öt fiatal második generációs borász által megalkotott és saját arcmásukkal ellátott bor egy jellegzetes, semmivel össze nem téveszthető sorozat.
A Corvinum által forgalmazott borcsalád főként a fiatalabb korosztály körében örvend nagy sikernek. Gere Zsolt - New Generation - Cabernet Sauvignon-jának egy újabb évjárta kerül most piacra.
A 100% Cabernet Sauvignon jórészt a Nagyharsány közeli területről került a pincébe. A kóracélban történő zárt erjesztés után nagy (50%)-, illetve másod és harmadtöltésű tölgyfahordóban (50%) pihent a pince mélyén. A hordók egytől egyig magyar fából készültek. Az itt eltöltött 16 hónap után kerültek palackba, majd a villányi érlelő pincébe.
Most eljött az idő, hogy önök elé tárjuk.

Mély, sötét szín, behízelgő áfonyás, meggyes illat, némi konyakos beütéssel.
A pohárban időzve az illata csak intenzívebb lesz és a meggyes jelleg átadja helyét a kissé fanyarabb erdei gyümölcsöknek. Megkóstolva meglepően krémes, likőrös jegyek érezhetőek. Érett gyümölcs, szép savak. A tannin nem zavaró, szépen elnyúlik a kortyban. Fiatalon kicsit még kilóg az alkohol, de ez idővel majd kerekedik. Utóízben hosszú, a hordóból származó vaníliás aromák zárják a sort.

Viheted baráti társaságba, randevúra, vagy csak tévézz vele kettesben.

Partner lesz mindenben!







Olaszrizling 2009 - Villány könnyed arca.

Egy újabb hónap, egy újabb bor a piacon!

Június a nyár első hónapja, lassan, ha csak egy kis időre is, de felhagyunk a nagy és nehéz vörösborok kóstolgatásával és helyüket a könnyed fehérborok és rozé-k veszik át. A tikkasztó hőségben ki tisztán, ki szódával keverve próbálja meg csillapítani szomját. A tavasz beköszöntével megjelenő rozénk után, itt a folytatás az Olaszrizling 2009. Egy bor, mely talán bekerülhet a nyár legszebb pillanatai közé.

Egy király mondta valamikor: „Egy jó asszony mindent megbocsájt.”
Kicsit aktualizálva valahogy így hangzana:
Egy jó fröccs, mindent megbocsájt.

A 2008/2009-es év átlagosnak mondható telét korai virágzás követte, melyet jégesőkkel és nagy meleggel tarkított változatos nyár követett. A korai szüretet a meleg és száraz ősznek köszönhettük, melyek következtében a borok gyümölcsösek, és szép savval rendelkeznek.
A Kopár és Szarkás dűlő valamint a Dobogó (Nagyharsány) és Kenderföld (Kisharsány) dűlők termését két részletben szüreteltük. 2009. szeptember 20-án a melegebb Kopár és a Szarkás dűlőből és 2-3 héttel később pedig a hidegebb területekről Kisharsányból és Nagyharsányból került a termés a feldolgozóba.
A kiváló minőségű termést bogyózás után kóracél tartályban erjesztjük12-15 0C-on, melyet 2 hét finom seprőn tartás követett. A rizlinget az év folyamán több tételben szeretnénk palackozni. Az első tételeket 2009. novemberben zártuk palackokba.

Pohárba kerülve csak úgy robban a tavaszi rét. Üde–friss illat, mely idővel csak intenzívebb lesz. Levegőztetve illatában a gyümölcsök veszik át a vezető szerepet.
Kóstolva kicsit becsapós, édeskés íz, de azonnal érezhető hogy teljesen száraz. Tele gyümölccsel, talán egres és fehér húsú barack. A sav- alkohol szépen tartja magát a korty végéig, mely igen hosszan érezhető. Sokrétű, játékos. Hamar bele lehet szeretni.
Baráti beszélgetésekhez a nyárfa alatt vagy kint a réten. Legyen piknik vagy romantikus naplemente, méltán helyt fog állni.
Friss tengeri halak és egyéb tengeri állatkák, ropogós üde saláták, vagy tojásos nokedli mellé is vidáman fogyasztható.

Ha kérdeznék, mi egyszerűen csak ennyit gondolunk:

„Villány könnyed arca. Akár a nyári nap első sugara.
Üdítő, élettel teli. Korty-kortyot kíván, no meg társaságot.
Egészségére!”

Keresse partnereinknél és a nagyobb áruházak mit például Tesco, Auchan és a Cora borospolcain.


Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés