Félmilliárdot szán a kormány hungarikumokra

Félmilliárdot szán a kormány hungarikumokra - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Félmilliárdot szán a kormány hungarikumokra

A hungarikumokról szóló törvényjavaslat is napirendre került az Országgyűlés plenáris ülésén. A fideszes Lezsák Sándor a témáról szóló szakkönyvekkel érkezett, és elmondta: több mint 600 javaslat érkezett a szétküldött indítvánnyal összefüggésben. „Hungarikum értéket elsősorban az képviselhet, aminek hagyományai, gyökerei vannak a magyar múltban, élő részei a jelennek és rendelkezik a jövőbeni életképességgel vagy a fejlődés távlataival” – fogalmazott a kormánypárti politikus.
A kétperces hozzászólások során a kereszténydemokrata Simicskó István kijelentette, a kormány az idén mintegy félmilliárd forintot szán a hungarikumok védelmére. Simicskó szerint a törvénynek nemcsak eszmei értéke van, hanem gyakorlati haszna is, és védendő terméknek nevezte még a többi között a csabai kolbászt, a csigatésztát, az ágyaspálinkát, a konyakos meggyet, a libatepertőt és a Negro cukorkát.
Az MSZP-s Pál Béla fontosnak nevezte, hogy összehangolják az ebben, illetve a hasonló témakörökben született törvényeket. Elmondta azt is, hasznosnak tartaná, ha a leendő törvény külön jogi védelmet adna a hungarikumoknak, és szabályozná a hamisítók büntetőjogi felelősségét. (Világgazdaság)

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés