Elmosta az eső, nehézségekkel küzd a Budavári Borfesztivál

Elmosta az eső, nehézségekkel küzd a Budavári Borfesztivál - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Elmosta az eső, nehézségekkel küzd a Budavári Borfesztivál

Nem volt még ekkora eső és ennyire rossz időjárás az elmúlt 23 évben, mint idén. A Borfesztivál negatív rekordot döntött: a vendégek száma az időjárás miatt alig érte el a húszezer főt.

Forrás: turizmus.com
Emellett komoly anyagi gondot jelent a szervezőknek, hogy az eddigi állami támogatások mind abszolút értékben és arányaiban is aprópénzzé váltak: az elmúlt években a Borfesztivál teljes költségének 15 százalékát állami támogatások fedezték, ebben az évben ez csupán 3 százalék volt. Az eső mindemellett komoly károkat is okozott, nem beszélve a sok plusz munkáról. Az elmúlt év és az idei rendezvény nehézségei miatt a következő évi Budavári Borfesztivál komoly veszélyben van, így a következő napokban a Borfesztivál igazgatója segítségért folyamodik a kormányzat illetékeseihez.

Mindezek mellett hálás a Borfesztivál a borászoknak és a többi kiállítónak, akik szintén ráfizettek az idei rendezvényre, de a sok eső ellenére kitartottak, kedvesen és jókedvűen szolgálták ki a borkedvelőket, sokszor saját pavilonjukba menekítve néhányukat a nagy eső elől. Köszönet illeti a fellépő művészeket is, és minden közreműködőt, kiemelten a közönséget – fogalmaznak közleményükben.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés