Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága szeptember 17-én megszavazta egy Bor- és gasztronómiai albizottság megalakítását. Az albizottságot Tiffán Zsolt, az ismert borász, a Fidesz országgyűlési képviselője vezeti majd.

Forrás: turizmus.com

A most alakult albizottság terveiről annyit sikerült megtudnunk, hogy a borászattal, valamint a vendéglátással kapcsolatos speciális törvényalkotási folyamatra kívánnak figyelni. Az albizottság munkatervét később ismertetik a szakmai közvéleménnyel.

Szerkesztőségünk kérdésére, miszerint Turizmus albizottság mikor alakulhat, Bánki Erik, a Gazdasági bizottság alelnöke elmondta, hogy eddig nem érkezett ilyen képviselői kezdeményezés, de hozzátette, hogy személyében, a turizmus elkötelezett hívében, erős képviselete lesz az ágazatnak a bizottságban. A Fidesz gazdasági kabinetjének vezetője, a korábbi Sport és turizmusbizottság elnöke azt is hozzátette, hogy várja a turisztikai szakma kérdéseit és javaslatait.

Az őszi ülésszak törvényalkotási menetével kapcsolatban Bánki Erik elmondta, hogy nincs napirenden kifejezetten a turizmust érintő jogszabály (így a turizmus törvény sem), viszont, várható, hogy a turizmust is érintő adótörvények kerülnek a képviselők elé (ezek között viszont nem valószínű az áfa törvény napirendre tűzése).

Ugyanakkor az alelnök hozzátette, hogy az ágazatot, s immár a nemzeti marketing tevékenységet is felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumban hozzálátnak a turizmust érintő törvényi szabályozások áttekintéséhez, s előkészülnek a törvények korszerűsítésére, átdolgozására.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés