Divat az újbor

Divat az újbor - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Divat az újbor

Forrás: turizmus.com

A szüret utáni első megmérettetés lesz a november 24-i egynapos Újbor és Sajt Fesztivál, amit szakmai kortyolgatás előz meg.

Az idén 15. alkalommal rendezik meg az Újbor és Sajt Fesztivált. A Vajdahunyad Várban tartandó rendezvényre eddig 300 nevezés érkezett 100 kisebb-nagyobb pincészettől, az italok mellé 150 kisebb és nagyobb sajtüzem hozza el a harapnivalót – jelentették be a november 12-i sajtótájékoztatón. Az idén a Szekszárdi Borvidék,  Győr-Moson-Sopron megye, valamint a Duna Borrégió Borút Egyesület a díszvendég. A rendezvényen  osztják ki az Év Legjobb Újbora, valamint az Év Sajttermelője díjakat is.

Az utóbbi 15 év alatt lettek népszerűek Magyarországon az újborok. A másik érezhető tendencia, hogy ma  már a másodgeneráció van jelen a borászatban, a fiatalok átvették a stafétabotot. A fesztivál zsűrijében is többnyire a fiatalok vannak jelen. Ami az idei termést illeti, az újborok minőségét is befolyásolja majd a rendkívüli időjárás, három héttel előbb szüreteltek a legtöbb helyen.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés