Csúcsgasztronómia a Figyelő TOP 200-as partiján

Csúcsgasztronómia a Figyelő TOP 200-as partiján - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Csúcsgasztronómia a Figyelő TOP 200-as partiján

A legfelkapottabb hazai séfeket, gasztronómusokat és cukrászokat bízta meg egy gálamenü elkészítésével a népszerű gazdasági hetilap. Segal Viktor kreatív séf, a fúziós konyha híve, Mautner Zsófi gasztroblogger, Mihályi László, a Váci Desszert Szalon tulajdonosa és Cseh János mesterszakács, a Modern Magyar Konyha úttörője apró műanyag csészécskékben, villa, kés és kanál nélkül tálalják majd fel október 16-án izgalmas kreációikat.

Minden lesz a Szépművészeti Múzeumban felvonultatott ételsorban, ami ma divatos: csicsóka, lencse, rák, bulgur, tapióka, lazac, kacsa. Nem hiányoznak a különleges technológiák, mint a zselé formájú olívaolaj kocka fűszeres morzsával, a sült édes cékla tatár, vagy a narancsban pácolt fürjsaláta csirke töpörtyűvel.
A 22 fogásos vacsora afféle finger food elven alapszik, azaz ujjak között, egyszerre bekapható falatkák formájában érkeznek a hideg és meleg ételek, no meg a desszertek, a levesek pedig egy hajtásra kiihatók.
A Waldorf Catering kivitelezésében a Hotel Abacusban mutatták be a szaksajtónak a menüt, amely teljesen új stílust képvisel. Nemcsak gasztronómiai, de „zöld” szempontból is: a kis átlátszó, pillekönnyű - magyar - műanyag edénykék eldobhatók, nem kell azokat használat után elmosni, szállításuk sem nehézkes.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés