Rendhagyó osztrák-magyar borbemutató Londonban

Rendhagyó osztrák-magyar borbemutató Londonban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Rendhagyó osztrák-magyar borbemutató Londonban

Különleges eseménynek lehettek tanúi az angol borszakértők október 12-én. A magyar borokat ezúttal osztrák társaikkal közösen mutatta be szakmai szeminárium keretein belül az ITD Hungary, a Masters of Wine Intézet (Institute of Masters of Wine), az Osztrák Bormarketing Szervezet (Austrian Wine Marketing Board) és az Esterházy Alapítvány.

A rendezvényen - amelyen mind Ausztria, mind Magyarország londoni nagykövete részt vett - a két ország 10-10 bort mutatott be  vezetett kóstoló keretében. Először az osztrák Wachau és Somló mutatkozott be, majd a mindkét országban népszerű Kékfrankosok következtek (magyar részről a Soproni, az Egri, a Mátrai, illetve a Szekszárdi borvidékről), végül egy édes borsorral zárták a szemináriumot, amelyben hazánk három 6 puttonyos Tokaji Aszúval képviseltette magát. A kóstolót fogadás követte, amelyen a magyar fél további borokat is kínált, többek között száraz Tokajit búcsúzóul pedig Tokaji Eszenciákat.

Az ITD Hungary kiemelt ágazatként kezeli az árutermelő borászatot. 2006-tól kiegészítő jelleggel, 2007-től pedig már önálló programtervvel segíti a magyar borok és élelmiszerek külpiaci promócióját. Az Ügynökség támogatja a magyar cégek megjelenését a világ legjelentősebb szakkiállításain, üzletember találkozókat szervez, és önálló magyar bemutatók rendezésével ösztönzi a magyar bor- és élelmiszerexport fejlődését.
2010 eleje óta nyolc borpromóciós programot szervezett az ITD, év végéig még további két program kerül megrendezésre. A következő októberi esemény keretein belül hét országból érkeznek majd hozzánk borpiaci szakértők, novemberben pedig az ITD Hungary önálló magyar standdal jelenik meg Délkelet-Ázsia legfontosabb borkiállításán, a Hong Kong International Wine Fair rendezvényen.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés