A 22. Budavári Borfesztiválon a nőké és a hölgy borászoké a főszerep, hiszen közülük egyre többen érnek el boraikkal kiemelkedő sikereket.

Az idei rendezvényen a borkedvelők is megtudhatják, mit csinálnak másként a hölgy borászok, akik személyes jelenlétét egy összetéveszthetetlen logó fogja jelölni a faházakon, míg a fesztiválra látogató nőket kényeztető meglepetés várja. A Pannónia Női Borrend színes programokat kínál: beszélgetnek hölgy borászokkal, pincészetek jeles női képviselőivel; kvízjátékokat vezetnek és hírességeket is várnak, míg  női borászok mutatkoznak be boraikkal az Oroszlános udvarban is.
Az idei Borfesztivál díszvendége Portugália, amely borai mellett gasztronómiájával, kultúrájával is bemutatkozik. Mind az öt nap a kultúráról szól: lesz világzene, népzene és jazz minden mennyiségben. Első nap színpadra lép a Magna Cum Laude, csütörtökön a Köztársaság Bandája, Nikola Parov és Zenekara és egy már megszokott, felejthetetlen hangulatú Ghymes koncert szórakoztatja a borozgatókat. Pénteken a Tárkány Művek, Holdviola és a Vujicsics Együttes dallamai nyújtanak teljes kikapcsolódást, vendégként színpadra lép Tolcsvay László és a Söndörgő Együttes. Szombaton a Magyar Jazz Napját ünnepelik csupa jazz-es fellépővel, a napot egy portugál fado énekesnő koncertje zárja, vasárnap pedig a Budavári Népzenei és Néptánc Gála résztvevői színesítik a napot.
A szórakozást sok más program teszi teljessé és feledhetetlenné kicsik és nagyok számára. Hétvégi gyermekprogram, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jubileumi programjai, ingyenes wifi, okostelefon alkalmazás, parafagyűjtés és még számtalan program vár mindenkit. És természetesen idén sem marad el a Boregyetem, de gasztronómiai különlegességekből is válogathatnak a látogatók.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés