Borszerda a foci VB szünnapján

Borszerda a foci VB szünnapján - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Borszerda a foci VB szünnapján

A tavalyi egy alkalommal szemben idén négy szerdán is féláron kóstolhatják meg a borokat a vendégek az ország több mint 200 vendéglőjében. A kora nyári borszerda június 30-ra esik, ami szünnap a foci vb-n. A borokhoz menüsorokat is tervezett mintegy félszáz étterem, amelyek közül a legjobbakat mesterszakácsokból álló zsűri értékeli majd – hangzott el a kedd délelőtt a Kárpátiában rendezett sajtótájékoztatón. A legjobb húsz ételsort kínáló étterem kiemelt helyet kap a borszerda.hu honlapon.
Amint Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára rámutatott, az akció kiválóan illik abba a koncepcióba, amely a magyar termékeknek ad prioritást, hiszen a hazai szőlőfajtákból készülő borokat helyezi a középpontba. Sőt, még ezen belül is érdemes a helyi, az adott régióban honos szőlőfajtákat előtérbe helyezni – tette hozzá a helyettes államtitkár.
Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója üdvözölte a Közösségi Bormarketing Alap támogatásával megszervezendő Borszerdákat, emlékeztetve rá, hogy a bor és gasztronómia már a 2006-os tematikus évben is főszereplő volt. Az eseménysorozat kommunikációs partnere a Magyar Turizmus Zrt.
A mostani Borszerda elsősorban a hazai fajtákról, a magyar borkülönlegességekről szól, az augusztusi a könnyű fehérekről és a rozékról, az őszi a testesebb fehérekről és a könnyû vörösekről, míg az idei utolsó rendezvény az új borokról és a karácsonyra szánt nemes italokról.
A sajtóbeszélgetésen résztvevő borászok és mesterszakácsok egyetértettek abban, hogy az utóbbi 20 évben jelentősen emelkedett a hazai borkultúra színvonala, de bőven akad még tennivaló. Ahogyan Kamocsay Ákos, a Hilltop Neszmély főborásza fogalmazott, az étel és a bor összetartozik, és akadnak már olyan országok, ahol ezek összhangjára mindig ügyelnek.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés