Egri Bikavér Ünnep

Egri Bikavér Ünnep - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Egri Bikavér Ünnep

Habis László Eger város polgármestere és Tarsoly József a Hegyközség borbírója június 24-én a városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatón ismertették az Egerben  immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő és országos ismertséggel rendelkező programot. 2010. július 9-10-11-én a Dobó téren felállított, török időket idéző sátrakban rendezik meg az Egri Bikavér Ünnepét Szent Donát Napján.  Idén a bor évének jegyében szerveződnek a városi programok, mivel fontosnak tartják az egri borok népszerûsítését. A borünnep megnyitóján adják át az Eger Szőlő- és Borkultúráért érmet és egyúttal ismertetik azt is, hogy ki lett a 2009. év szőlő- és bortermelője, borgasztronómusa és megnevezik a borvidéki borverseny győzteseit.

A fesztiválon újabb borlovagokat is avatnak és közlik annak a pályázatnak az eredményét is, amelyet a bikavér fehér párjának nevére hirdettek meg.
Az Egri Bikavér Ünnepén 30-féle bikavért kóstolhatnak a vendégek, s emellett még kulturális programok is várják az érkezőket. www.bikaverunnep.hu.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés