Mintegy 50 millió forintnyi költségvetési pénzből népszerűsíti a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága a pezsgő- és habzóbor fogyasztást, hogy az ne csak az év végi ünnepekre korlátozódjon.

A kampány markáns elemei közé tartozik egy kóstolóbusz, amely a pezsgőfogyasztást népszerűsíti, és plakátok az ország több pontján – hangzott el a Törley Pezsgőgyárban tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Az utóbbi években jelentős mértékben nőtt a hazai pezsgőtermelés: 2011 első félévében 30 ezer hektoliter volt, 2014 hasonló időszakában már 57 ezer hektoliter. Közben előnyös módon változott a jövedéki törvény, és nőtt a kistermelők száma is, pedig a pezsgőkészítés technológiáját nem is olyan könnyű elsajátítani. Számottevő az export is, egyes országokban – főleg Skandináviában – a pezsgőfogyasztás jelentős része magyar importból származik.

Itthon azonban kiegyenlítetlen a forgalom, 80 százalékban év végére esik. A kampány egyik célja, hogy változtassunk a szokásainkon, és ne csak ünnepnapokon nyissunk pezsgőt. Mindemellett Magyarország pezsgő-nagyhatalom: világszerte a 4-5. helyet foglaljuk el gyártásban és fogyasztásban egyaránt.

Hogy a hazai fogyasztás miért nem nő még jobban, és miért kiegyenlítetlen, abban az áremelkedéseken túl az is szerepet játszhat, hogy a hazai vendéglátóhelyek sem szorgalmazzák-ajánlják a pezsgőt és a habzóbort a különböző fogásokhoz, no meg az utóbbi években divatossá váltak a buborékmentes italok, különösen a fiatalok körében.

Egyébként éppen rájuk épül a Boldogság Buborékai szlogent viselő kampány. Az üzenetet nemcsak óriásplakátokon és online médiahirdetéseken keresztül juttatják el a potenciális fogyasztóknak, hanem a közösségi média és rendezvények adta PR-eszközök széles skáláján is.

A kampány keretében tíz titkos helyszínen gerillaakciókat, váratlan pezsgőkóstolásokat szerveznek. A Bulifal címet viselő Facebook-alkalmazás pedig lehetővé teszi, hogy a fiatal fogyasztók magukról, vagy a pezsgős-habzóboros bulikról készített szelfiket helyezzenek el az oldalon.

Szerző: Elek Lenke




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés