A Somlói revolúció, a cukormentes Csokis kaland, a Honvédség tortája és az év Szent István napi kenyere is bemutatkozott a Parlamentben hétfőn délelőtt tartott tájékoztatón, ahol a Honvédelmi Minisztérium égisze alatt szervezett augusztus 20-i ünnepi programokat ismertették.

A honvédségi, kulturális és gasztronómiai programok bizonyára százezreket vonzanak az ország minden tájáról, és nagyon sok turista is rácsodálkozik majd az ünnepi tűzijátékra és forgatagra.

Immár hetedik éve hirdeti meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Tortája pályázatot. Az idén Damniczki Gyula Balázs Somlói revolúció nevű tortája lett a győztes. A székesfehérvári mester a régi, bevált, nemes anyagokat egy mai modern mousse-torta formában alkotta újjá.

2012 óta a Magyarország Cukormentes Tortája címért is számos cukrász verseng: most a  Nándori Cukrászda Csokis kaland  nevű kompozíciója vitte el a pálmát, amely nem tartalmaz fehérlisztet, hozzáadott cukrot, mesterséges adalékanyagokat és tartósítószert. A sütemény a csokoládéhab, a meggy, a dió, a mandula, a vékony marcipánréteg harmóniájára épül.

Az idén először a Magyar Honvédség cukrászai is versenybe léptek és megalkották – a hagyományteremtés szándékával – a Honvédség Tortáját, amelyben a Balaton környéki alapanyagok, a sárgabarack, a mandula és a levendula dominál, egy könnyű piskóta és fehércsoki keretben.

2010-től örvend nagy népszerűségnek az augusztus 20-án megrendezett Magyar Ízek Utcája gasztronómiai parádé a budai Duna-parton, amely idén a külhoni magyarokat hívja vendégségbe, hogy bemutassák ismert és kevésbé ismert ételeiket.

A magyar pékek számára több évtizedes hagyomány a Szent István napi kenyér megalkotása, a Magyra Pékszövetség égisze alatt.  Az ország első számú kenyere idén az andornaktályai Kurdi Family Kft. terméke lett. A Várkapitány kenyere magas rozs és víztartalmú kenyér, puha szaftos és sokáig eláll.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés