Beszerzéstõl trendekig a Kreatív Konyha Fórumon

Beszerzéstõl trendekig a Kreatív Konyha Fórumon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Beszerzéstől trendekig a Kreatív Konyha Fórumon

A Vendéglátás szaklap szervezésében június 8-án került sor a vendéglátó szakma egyik legnagyobb hazai seregszemléjére, a Kreatív Konyha Fórumra. Míg a Hungexpo K pavilonjának előterében a beszállítók mutatták be technológiai és alapanyag-újításaikat, új termékeiket, a párhuzamosan két teremben zajló konferenciákon a vendéglátás számos vetületét vitatták meg panelbeszélgetéseken a szakemberek. Szó esett arról, hogy a csúcsgasztronómia nem feltétlenül egyenlő a drága alapanyagokkal, ám a minőség biztosítása érdekében szükség lenne itthon is az élelmiszerek kodifikációjára. Az élménygasztronómiai programokat a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua Sol, illetve a noszvaji Magtár Fogadó vezetői ismertették saját ínyenc-vacsorájukon, illetve főzőkurzusaikon keresztül.
Egy másik panelbeszélgetésen kiderült: a táblára írt és a nyomtatott étlap egyaránt sikeres lehet, amennyiben az az étterem profiljába vág, ám a lényeg mindkét esetben a tányéron keresendő tartalom. És bár itthon sok étterem vezetése még ódzkodik az internettől, a hatékony weboldal – amely egyaránt fogyasztó- és keresőbarát – ma már elengedhetetlen – javasolták.
A szakképzés viszont elkeserítő helyzetben van: míg Franciaországban a következő tanévtõl a szakácsok már a molekuláris gasztronómiáról is tanulnak, itthon 68 éves tananyagot oktatnak a jövő nemzedékének. A hazai oktatók szerint ezért nem lehet a meglévő rendszert tovább foltozgatni, az alapoktól kellene újraépíteni a konyhai képzést.
Jordi Puigvert spanyol séf, a Sosa vezető trénere új trendekről szóló előadásában hangsúlyozta a helyi termékek, az identitás megőrzését. Mint mondta, az új technológiák csak biztos alapokra épülhetnek, de sosem nyomhatják el az alapanyagot, a tradíciókat.
A konferencia délutáni szekcióülésein borászok és rendezvényszervezők is megosztották tapasztalataikat az új irányzatokról.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés