Túrák Tokaj-Hegyalja árvízkárosult településeiért

Túrák Tokaj-Hegyalja árvízkárosult településeiért - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Túrák Tokaj-Hegyalja árvízkárosult településeiért

2010 májusában az esőzések, árvizek miatt óriási károkat szenvedett Tokaj-Hegyalja több világörökségi települése és a környező falvak. A lezúduló óriási esők nyomában szétázott lakóházak, beomlott unikális történelmi pincék, tönkrement utak maradtak számos településen, s korántsem biztos, hogy mára a katasztrófák végéhez értünk.
A Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület munkaszervezete, a tokaji Tourinform iroda a saját eszközeivel igyekszik segíteni az árvízkárosult tagtelepüléseket.
2010. június 10. és július 31. között az Egyesület munkaszervezete túrákat szervez részben Tokajban, részben a többi településen az árvízkárosultak megsegítésére. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a borvidék és környéke több településén jelenleg a vendégfogadás feltételei megfelelőek. A látogatható pincékről, vendéglátóhelyekről érdemes az Egyesület információs irodáit kérdezni, ahol naprakész információk állnak rendelkezésre a szabad szálláshelyekről is. Itt foglalhatók le a segélytúra-programok is.
A tokaji városnéző séták árából 2010. június 10. - július 31. közötti csoportos foglalás esetén csoportonként 1000Ft-ot, egyéni vendégek esetében 100Ft/fő összeget az árvízkárosultak javára fordít az Egyesület. A Tokaj-hegyaljai Borok Házában lévő Tokaji Borvidék kiállítás belépődíjából 50Ft-ot szintén az árvízkárosultak javára utal át a szervezet, a borbusz programokból pedig fejenként 300Ft-ot ajánl fel az árvízkárosultaknak. Annak érdekében, hogy minél többen tudjanak részt venni a programokon, 2010. június 13-tól augusztus 1-ig minden vasárnap 11.00 órától tokaji garantált városnéző sétát indít a Tourinform.
Szeretettel vár mindenkit a túrákon a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület!
Bõvebb információ, foglalás az Egyesület turisztikai forródrót vonalán a +36 70 388 88 70 telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, valamint a www.tokaj-turizmus.hu oldalon.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés