Gourmandia: az aranygaluskától a szamócás pannacottáig

Gourmandia: az aranygaluskától a szamócás pannacottáig - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Gourmandia: az aranygaluskától a szamócás pannacottáig

Szakácskönyvekkel ma már tényleg Dunát lehetne rekeszteni, talán még az áradó Dunát is. Nehéz tehát újat nyújtani az olvasónak, főleg, ha nem áll a szerző mögött tévés szereplés, amely nagyságrendekkel megdobja egy-egy gasztronómiai kiadvány népszerűségét.
Érdekes, hogy manapság inkább az amatőrök aratnak nagy sikert szakácskönyveikkel, blogjaikkal, míg a profik a háttérbe húzódnak. Viszonylag ritka, hogy képzett cukrász veselkedjen neki a receptírásnak. A fiatal Varga Gábor dolgozott szállodákban és patinás cukrászdákban egyaránt. Az elsők között ébredt rá, hogy mennyire fontos az internet. Ezért megindította a www.desszert.eu  weblapot, amely mára tekintélyes szakmai portál lett.
Az Aréna 2000 Kiadó által gondozott, a Könyvhétre időzített kötet érdekessége, hogy csak édes és sós sütemények, valamint más desszertek receptjét közli. Mégpedig sajátos megosztásban: teret ad a házias, tipikusan magyar süteményeknek és a mesterszakácsok, ínyencek számára sikerrel kecsegtető, külhoni desszertkölteményeknek egyaránt. A tejbegrízttől a kézügyességet, jártasságot kívánó, díszítésre alkalmas csokoládéspirálig, valamint a forró italokig, likőrökig és fagylaltokig terjed a receptskála.
A szerző szokatlanul precíz: lefényképezi a munkafolyamatokat, a mennyiségeket pedig grammban adja meg, hogy garantált legyen a siker. A süteményre koncentrál csak és nem arra, hogy művészi legyen a fotó, azaz nem köríti, kozmetikázza a végeredményt – ez sem jellemző manapság.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés