A Belvárosi Sajtfesztivált - a Tavaszi Fesztivál egyik gasztronómiai állomásaként – idén március utolsó hétvégéjén a Duna-parti Bálnában rendezik meg.

A gasztronómiai eseményen felvonultatják a legjobb hazai és nemzetközi kézműves sajtokat, hozzá „kísérőnek” a legfinomabb borokat és pálinkákat, valamint minden olyan minőségi, hazai terméket, amely a sajtkultúrával szorosan összefügg.

A rendezvényen bevonják a látogatókat a sajtkészítés rejtelmeibe, a tejköpüléstől egészen a több éves érlelési folyamatokig.

A sajtmesterek - a legnépszerűbb gasztrobloggerek közreműködésével - azt is megmutatják, milyen ételek készíthetők el sajtból. A fesztiválon szakmai zsűri hirdeti ki a legnemesebb sajtnak kijáró címet, és ez alkalommal a világ leghíresebb sajtbirodalmából, Franciaországból is érkezik sajtkészítő mester.

A sörtől a kávéig és a gyümölcslevesig szinte minden étel és ital „elbírja” a sajtot, csak meg kell találni azt a fajtát, amely illeszkedik stílusában, ízvilágában az adott ételhez, italhoz – állítják eme ősi élelmiszer hívei, és ezt be is mutatják a közönségnek.

A fesztivál ingyenesen látogatható.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés