Folyamatosan kóstolják, keresik a magyar borokat a magyar közösségi standon – számol be dr. Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese Düsseldorfból, a ProWein kiállításról.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága (AMC) által szervezett magyar közösségi stand a kiállítás legszebb pavilonjában ismét 225 négyzetméternyi területen, ezúttal már 26 kiállítóval várja a látogatókat. A kiállítás történetében először – az AMC segítségével – több magyar borász is bekerült boraival a vásár „Prémium borok – legjobb minőség, legjobb ár" mottóval szervezett központi kóstolózónájába. – Számos szakmai érdeklődő erősítette meg a napokban azt meggyőződésünket, hogy a magyar bor felveszi a versenyt a világ élvonalbeli boraival – mondta el dr. Simon Péter.

A standon a kialakított kóstolórészben négy kategória borait mutatják be: a furmint, a kadarka és kékfrankos mellett a Nemzeti Borkiválóság Program magyar fajtaborai is megjelennek. A borok mellett kihelyezett kártyák segítik a tájékozódást, emellett hostessek is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

Az idén 20. születésnapját ünneplő düsseldorfi ProWein-ra, a világ legnagyobb bor szakkiállítására a világ minden tájáról érkeznek borkereskedők, importőrök, vendéglátóipari beszerzők, valamint borokkal és borászattal foglalkozó egyéb szakemberek, közöttük is magas a vezető beosztásúak aránya.

Tavaly 48 ország 4796 kiállítója vett részt a ProWein-on, megjelenésük több mint 45 000 szakmai látogatót vonzott. A kiállítás töretlen, dinamikus fejlődésének Magyarország több mint 10 éve részese kiállítóként. A kiállítás területe interaktív módon is bejárható ITT.

Magyar közösségi kiállítók és kóstolózónába bekerült boraik

AX & AX Borászati Kft.

Balatonboglári Chardonnay Barrique 2011

Edegger Kft.

Pinot Noir Badacsony 2011

Hilltop Neszmély Zrt.

Hilltop Premium Merlot 2011

Nyakas Pince Zrt.

Budai Sauvignon Blanc 2013,

Budai Chardonnay 2013

Pfneiszl Hungarian Vineyards Kft.

Kékfrankos "Smoke on the lake" 2008

Sadimo-Cecil Kft.

Egri Borvár-Tóth Ferenc : Egri Bikavér Selection 2009,

St. Andrea: Merengő Egri Bikavér Superior 2009

Szöllősi Pincészet Termelő és Kereskedelmi Kft.

Neszmélyi Rizling 2011

Tornai Pincészet Kft.

Top Selection Grófi Juhfark 2011

Weninger Kft.

Bonus Cuvée 2011, Merlot 2011

Alto-Inwest Kft.

Balatonboglári Borgazdasági Zrt.

Bock Borászat Kft.

Degenfeld Bt.

Dereszla Kft.

Első Magyar Borház – Szeremley Birtok Kft.

Füleky Kft.

Heumann Kft.

Kiss és Társai Kft.

Moonvalley Wines Kft.

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.

Patricius Borház Kft.

Pendits Kft.

Tokaj Classic Borászati Kft.

Tokaj Kereskedőház Zrt.

Tokaj-Hétszőlő Zrt.

Törley Pezsgőpincészet Kft.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés