Bécsi szomszédolás, borkóstolóval

Bécsi szomszédolás, borkóstolóval - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Bécsi szomszédolás, borkóstolóval

Az egyébként is virágzó osztrák-magyar idegenforgalmi kapcsolatok újabb megerősítését szolgálta a múlt heti Bécs, mint borvidék tematikájú közös est.

A Compress, Bécs város képviseleti irodája által szervezett budapesti találkozón Ernst Woller tartományi és önkormányzati képviselő, az osztrák főváros egyik legaktívabb politikusa mondott rövid beszédet. Kelet felé nyitunk – hangsúlyozta – hiszen az Európai Unió bővítésével Ausztria az Unió középpontjába került, földrajzi értelemben is. Az eseményen magas rangú fővárosi önkormányzati tisztviselők is megjelentek.

Bár Bécs környéke nem a leghíresebb szőlőtermelő vidékek közé tartozik, az ott élők mégis büszkék borukra. Thomas Podsednik, a legnagyobb osztrák mezőgazdasági üzemként számon tartott Cobenzl borászat igazgatója mutatta be legjobb nedűiket. A százéves birtokon eredetileg állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkoztak, a borászat csak az utóbbi évek során vált hangsúlyossá. Ma már évente 100 ezer liter bort termelnek, főként fehéreket.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés