Magyar ültetvényes Mexikóban

Magyar ültetvényes Mexikóban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Magyar ültetvényes Mexikóban

Keresztes Ferenc, miután az első el Jimador Tequila Kupát megnyerte és ezzel meghódította Európát, fődíjként ellátogatott a világhírű tequila agavé földekkel körülölelt szeszfőzdéjébe, ahonnan hivatásos jimadorként, koktél titkokkal a tarsolyában tért haza.

November végén a világ legjobb bartenderei mérték össze tudásukat Barcelonában a mexikói forradalom 100. évfordulójára emlékezve. Keresztes Ferenc tequilával flambírozott rákjával lenyűgözte a nemzetközi zsűrit, és a verseny győzteseként betekintést nyert az el Jimador lepárló üzemének életébe.

A magyar bartender Guadalajara városából a „tecquila expresszel” egyenesen a világhírű Casa Harredura haciendára érkezett, ahol bevezették az isteni nedű féltve őrzött hagyományaiba, az első agavé kivágásától az első aranyló tequilacseppig. Keresztes Ferenc be is állt a növények mesteri aratói, az „El jimador”-ok közé, akik megosztották vele a generációról generációra öröklődő aprólékos munka titkát, amely az ital lelkét adja.

„Magam is jimador-rá váltam: megtanultam, hogyan kell kivágni a kék agavé növényt. Megjegyzem, nagyon kemény munka. Ezen túl pedig megismerhettem a Casa Herradura Ház egyedülálló erjesztési technikáját. Ellentétben más gyártókkal az El Jimador tequila különlegessége, hogy a cukor lebontásához természetes: a helyi citrusfákon élő baktériumokat használják” – adta tovább tapasztalatait Keresztes Ferenc, aki évek óta nagy rajongója a világ első számú kék agavéből készült tequilájának.

„A tanulmányi út mellett kikapcsolódásra is maradt idő és végigkóstoltam a hamisítatlan mexikói koktélokat. Bartenderként ez a kötelességem” – tette hozzá nevetve Ferenc. A mixer bajnok rengeteg, inspirációt merített a latin kultúrából, és frissítő, a szivárvány színeiben játszó gyümölcsös koktélokkal készül a tavaszra.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés