Rengeteg fiatal volt kíváncsi a balatoni borokra Budapesten

Rengeteg fiatal volt kíváncsi a balatoni borokra Budapesten - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Rengeteg fiatal volt kíváncsi a balatoni borokra Budapesten

Otthon kóstolhatták kedvenc balatoni boraikat a fõvárosiak, a második Balatoni Borok Fesztiválján. A programon 24 pincészet várta nedűivel az érdeklődőket, de az Erzsébet téren magyaros ételekkel és halászlével is kínálták a vendégeket. A két napos eseményen a jazz, a népzene, a világzene és az etno funk képviselői koncerteztek.
A rendezvényen a Balaton Borrégió valamennyi borvidéke képviseltette magát. Borbély Tamás, a badacsonyi Borbély Pincészet munkatársa a VOM – Balatonnak elmondta, szerencsésen sikerült a második fesztivál helyszínének kiválasztása, a város szívében a gazdák ugyanis ezúttal nagyobb területen kínálhatták termékeiket. A programra a tavalyinál többen látogattak ki, szombaton egész nap és vasárnap délután is telt ház volt az Erzsébet téren.
A fesztiválon szép számú külföldi vendég is megfordult, a borászok legnagyobb örömére pedig rengeteg fiatal ismerkedett a balatoni borokkal. A fiatalabbak inkább a gyümölcsös, különlegesebb zamatú borokat, míg a tapasztaltabbak a hagyományos, testesebb fajtákat keresték. Szombaton és vasárnap száznál is több borkülönlegességet lehetett megkóstolni Budapesten.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés