Hegyalja: zene a nyaraláshoz

Hegyalja: zene a nyaraláshoz - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Hegyalja: zene a nyaraláshoz

Közel kétszáz fellépő, 10 színpad, pálinkás jóreggeltek a Tisza-parton: a Hegyalja nem pusztán Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Hegyalja maga a nyaralás. A nyári alkony a Tisza partján önmagában is nagyszerű program, de ha ehhez még olyan legendás formációk társulnak, mint a Motörhead, a Groove Armada vagy a Tátrai Band, akkor már majdnem tökéletes a pillanat.

Bár a tokaji aszú még nem jár alanyi jogon, a zenei legendák sora és a friss zenei csemegék garantáltak a 11. Hegyalja Fesztiválon. Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján az elmúlt évben több mint 70 ezer fesztiválozó vett részt, és idén július 14. és 18. között a 11. Hegyalja Fesztiválra legalább ennyi hegyaljást várnak a szervezők.

Az esti koncertekre külföldről idén a Motörhead, a Groove Armada, Roots Manuva, az Ektomorf, a Meshuggah, The Herbaliser, Goldie és még sokan mások érkeznek. A hazaiak közül a Budapest Bártól, a Csík Zenekaron, a Kispálon és Kiscsillagon, a Quimbyn és a Belgán át egészen a Subscribe-ig, a The Kollin-ig vagy akár a The Idoru-ig mindenki ott lesz a Hegy’-en. Csemegének két hazai legendát: Ákost és a Tátrai Bandet ajánlunk, ráadásnak pedig a finn Disco Ensemble-t!
De júliusban utazókkal és gerillakertészekkel, költőkkel, környezetvédőkkel vagy kedvenc íróinkkal is találkozhatunk a Tisza-parton. És akár velük közösen kóstolhatjuk a tokaji régió világhírű borait.
A Hegyalja csak egy ugrás: Budapesttől szűk három óra vonattal vagy autóval – és máris a nyár legizgalmasabb forgatagának közepébe csöppenünk, ahol a metált éppúgy megtaláljuk, mint a világzenét, ahol az asztal egyik oldalán alterosok, velük szemben pedig elektro-rajongók üldögélnek.

Az idén 11 éves fesztivál programjai már az elmúlt évben is túllépték a fesztiválterület határait. A magyar vidék egyik legmodernebb színháza, a tokaji Paulay Ede Színház első alkalommal 2009-ben csatlakozott a fesztiválprogramokhoz, és ezt a hagyományt ebben az évben sem töri meg. Emellett a tiszai strandolás és Tokaj-Hegyalja borospincéi szintén hozzájárulnak ahhoz a sajátos hangulathoz, amit a Hegyalja Fesztivál az országban egyedüliként képvisel a fesztiválok sorában.
Részben éppen ez a különleges barátságos hangulat az oka, hogy a Kelet-Magyarországon élő fiatalok saját fesztiváljukként tekintenek a Hegyaljára. De az ország legbarátságosabb fesztiválja Budapestről és a környező országokból is sok látogatót vonz.

Idén tavasszal elkészült a tokaji híd lábánál a kenu- és csónakkikötő, így a 11. Hegyalja Fesztivál akár már kenutúrák programja is lehet ebben az évben. És persze a „vizes-evezős program” a hegyaljások napjaiba is felfrissülést hozhat.
A tavalyi rekord látogatószámot és az idei várakozásokat is figyelembe véve a Hegyaljára készülődve duplájára bővítették a fesztiválbejáratnál lévő parkoló befogadóképességét. Ez persze csupán néhány azok közül a fejlesztések közül, amelyek ebben az évben fogadják a 11. Hegyalja Fesztivál látogatóit.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés