Abszolút kihagyhatatlan esemény Tiszafüred nyári halfesztiválja, a Halasnapok helyben fogott és készített halételeivel, helyi specialitásaival.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

A nyárson és bográcsban készülő ételek mellett július 11-13. között három napon át koncertek, halászléfőző verseny, strandfoci bajnokság és még sok-sok program lesz a Halas téren és a szabadstrandon.

A tiszafüredi Halasnapok – a számtalan koncert és műsor ellenére is – azért a halról, a helyi ízekről és a Tisza-tóról szól. Szombaton és vasárnap nem csak a hagyományos halételekkel, hanem a  hal szakszerű feldolgozásával és a különlegességekkel is megismerkedhetünk a Hello Hal Gasztroshow alkalmával. Horváth Szabolcs, a Hello Hal és a tiszafüredi halfalatozó "frontembere" vetítést és látványkonyhát ígér a hétvégére.
A gasztroshow-ban a Tisza-tó halait, élővilágát is bemutatja. Alapos képzést kaphatunk a filézési technikákból és a legfontosabb feldolgozási módszerekből, melyek azt mutatják be, mitől lesz a halétel igazi gasztronómiai élmény. A kóstolókon pontyikrát és halkolbászt tálalnak majd fel, és mindkét nap lesz halleves is, no de nem halászlé! Szombaton tejszínes, vasárnap pedig tárkonyos halleves rotyog Szabolcs látványkonyhájában.

A hal mellé, elé, után a nyár igazi gyümölcsét, a dinnyét is kóstolhatjuk, hiszen a Nyár, dinnye, szeletem kampányban ingyenes dinnyekóstolót szervez a fesztiválon a Magyar Turizmus Zrt.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés