Pálinkák és forró italok fesztiválja Nyíregyháza




Időpont: 2012. november 15 - 18.

Pálinkák és forró italok várják csütörtöktől négy napon át Nyíregyházán, a belváros sétálóutcájában az ínyenceket, akik a legjobb hazai párlatok és a lélekmelegítő kortyolnivalók mellett hozzájuk illő ételeket is kóstolhatnak.
Máthé Csaba, a helyi sportcsarnok igazgatója, a szervezők egyike hétfőn elmondta az MTI-nek, hogy a vasárnapig tartó rendezvényen tíz híres pálinkafőzde képviselteti magát az ország különböző részeiből, és mintegy 100 féle gyümölcspárlatot mutat majd be.

 Köztük lesznek a hungarikumként emlegetett nemzetközi hírű pálinkák is, például Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három eredetvédett párlata, a szabolcsi almapálinka, a szatmári szilvapálinka és az újfehértói fürtös meggypálinka is.
A Pálinkák és forró italok kavalkádja elnevezésű fesztiválon a tél italának tartott, a hidegben melegítő hatással bíró pálinkák mellett a rendezvényen kóstolásra kínálnak forró italokat is, köztük különféle grogokat és puncsokat. Aki pedig nem kedveli a szeszesitalokat, fogyaszthat különleges teákat, forró csokikat és krémleveseket.
Az étvágygerjesztő pálinkákhoz illő ételeket is felszolgálnak, így a pecsenyék ezerféle változatát, különböző ízesítésű kenyérlángosokat, sőt lesz zsíros krumplilángos is, amely egyesek szerint "a legjobban szippantja fel a pálinkát a gyomorban".
Máthé Csaba kitért arra, hogy az idei télen még egy "pálinkásrendezvényt" tartanak Nyíregyházán: december 7-én a hagyományos Luca-napi pálinkaünnepet. Hozzá retro fesztivál is kapcsolódik, amelyen a könnyűzenei élet népszerű előadóművészei szórakoztatják majd az érdeklődőket.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés